Fredag- det SYNS också!

Efter en mycket lugn arbetsdag (det var inte många människor som var ”igång” idag och det märktes tydligt) hastade jag iväg till stallet för att träna för Christina- av förklarliga skäl (läs: julafton) var tisdagens träning framflyttad till idag.

Vi gjorde inget nytt utan tränade vidare på våra skänkelvikningar, den samlade traven, övergångarna till skritt från galopp och den förvända galoppen.

Jag tycker att jag bara på en vecka märker att övergångarna har blivit liiite bättre, de är fortfarande för bryska men det går som sagt åt rätt håll och jag märker också hur jag genom min egen sits, genom att liksom ”sitta ner” Vicke från galopp till skritt kan hjälpa honom.

Det bästa idag var att Christina självmant påpekade att traven har blivit mycket bättre- nu är den direkt i början av passet så fin som den var först mot slutet av passen för ett tag sedan.

Jag har ju själv tyckt mig känna en stor skillnad så det är verkligen roligt att det syns också så att jag inte bara inbillar mig ha ha!

Jag minns ju hur det var med Kreon- hans trav kändes mycket mäktigare än vad den faktiskt VAR- inte så roligt att bli varse när man satt och kände det som att man red på Totilas nummer 2 🙂  !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Hej! Kanske kan filma lite vid dina träningspass? Spännande att se hur ni utvecklas efterhand och kan ge oss andra lite synliga tips om vår egen träning! Gärna ett 5 min klipp så man hinner se av/igångsättningar..Även om de inte är ”perfekta”! Mvh Linda

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…jag tolkade först ditt inlägg som att DU ville filma lite och det hade du gärna fått göra 🙂 !

      Nej men jag håller verkligen med dig om att en ny film hade varit rolig för både mig och er att se och jag ska försöka få någon att filma snart.

      Samtidigt är det inte helt lätt då jag dels tränar ganska tidigt på eftermiddagen (16.45) då många fortfarande jobbar dels det kanske inte är så kul att stå i ett oisolerat ridhus och filma denna tid på året.

      Men jag lovar att ta tag i detta!

      Svara
  2. Linda Ferne

    Hahaha! Jag är PonnyMamma van att det är kallt!Stått ute i mycken väderlek.. Inomhus är en bonus.. Filmar er gärna en dag jag slutar kl två på jobb! Om du
    har nåt vi kan ta film med. Fördelen är att du kan redigera själv innan det släpps!
    Mitt nöje blir att se er..Mvh Linda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>