Söndag- barnsligt kul

bild

Idag var det åter dags för ett dressyrpass i ridhuset.

Efter den sedvanliga uppvärmningen i lättridning och galopp i lätt sits gick jag över till galopparbetet där jag som vanligt försökte variera tempot (lättare framåt än att ta tillbaka).

Övergångarna mellan skritt och galopp följde därpå och sist den förvända galoppen med ett avslutande byte åt vardera hållet.

När jag var nöjd fortsatte jag med traven och oj så roligt det är nu när den har fått ett lite bredare register!

Jag hade kunnat trava hur länge som helst 🙂 !

Till skillnad från galoppen är det fortfarande svårt att trava framåt med någon form av svävmoment, mellantrav är verkligen inte Vickes starka sida men den samlade traven är desto bättre.

Vi börjar gå mot passage känns det som men än saknas styrkan och den kadens som behövs- det handlar ju verkligen inte bara om att ”trava långsamt”.

Som jag skrev härom dagen har jag nu börjat variera mitt travande med att även rida lätt då och då och inte som tidigare bara när jag rider fram och avslutar och det känns också som ett bra koncept.

Vicke får lite avlastning men jag kan ändå träna på det jag vill (skolor och skänkelvikningar tex) och samma sak gör jag även i galoppen, alltså står i lätt sits med jobbar honom ändå.

Som rubriken säger är det barnsligt kul att rida just nu- det var ju så underbart att jag alltid kände så med Kreon nästan och tänk…nu ”är” jag där igen med en ny häst 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>