Lördag- verkligen variation!

Jag har i flera dagar planerat att rida ut idag men när jag var ute med Soya vid 13-tiden och kände mycket isande och otäcka vindar kan jag inte påstå att jag direkt LÄNGTADE efter att ge mig ut.

Men längtan eller ej- som ni vet ändrar jag mycket sällan mina planer eftersom dom ingår i ett större sammanhang (dvs hela mitt träningsupplägg med Vicke som jag vill ha på ett visst sätt) så jag byltade på mig så jag knappt kom ner i sadeln och sedan bar det iväg.

Det visade sig att blåsten hade avtagit (skönt!) men däremot var underlagen vi red på minst sagt skiftande.

Jag började med att skritta och därefter trava på asfalt där det var 100 % barmark, sedan travade jag på en något snötäckt grusväg för att därefter komma till en passage som var så övertäckt med snö som hade fykt ihop att Vicke fick kämpa för att ta sig fram (se bild nedan).

Därefter följde mer trav och galopp på barmark och lite snötäckta vägar om-vartannat och sedan var vi hemma igen.

Som ni kanske minns var ju Kreon en dröm att rida ut när han väl GICK och inte stod stilla femtusenåttahundrafemtio gånger per ritt- Vicke är precis lika fin men utan de extremt irriterande stoppen.

Även han kan galoppera så samlat som bara en dressyrhäst kan 🙂  och idag fick han även trava det långsammaste han kunde- jag ska förlägga passageträningen även utomhus framöver tänker jag.

bild(13)

Rejält igen-fykt väg. För er som känner till ”mina” omgivningar så är detta gamla banvallen, Torreberga gods ligger till höger i bild.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>