Torsdag- dagen efter

Igår var det exakt ett halvår sedan jag var och provred Vicke- att tiden går fort när man har roligt stämmer ju verkligen i detta fallet!

Efter en mycket trevlig kväll i sällskap av hans fd ägare (så roligt att prata med någon som dels känner honom så bra och dels tycker att han är minst lika fin som jag) var det som vanligt dags att stiga upp tidigt för att hinna hoppa innan jobbet.

Jag har ju valt torsdagar som min ”hoppdag” eftersom anläggningens c-tränare har sina träningar på onsdag-kvällarna och jag kan be henne att lämna kvar de hinder jag önskar tills nästa morgon.

På så vis slipper jag bygga vilket ändå tar sin lilla tid men jag får ju då rätta mig efter vad som hoppats kvällen innan vilket aldrig är några problem för min del.

Jag har inga krav alls egentligen på att hinderna ska stå på ett visst sätt- finns det möjlighet att gymnastikhoppa så föredrar jag absolut det men dels är det nyttigt att hoppa enstaka hinder utan relaterade avstånd och dels så kan jag ju så klart också flytta hinderna så att de står som det passar mig.

Idag hade en liten serie lämnats kvar: trav mot 1a (lågt kryss), därefter 5, 5 meter till  1b (en oxer) och sedan 2 galoppsprång till ett plank.

Jag började med att ”smita in” från spåret och efter 1 b och hoppa planket i först trav och sedan galopp och därefter hoppade jag även planket från ”fel” håll (mot hinderna 1 a och b) för att landa ute på spåret.

När vi var uppmjukade tog jag hela serien, höjde succesivt, hoppade planket lite högre ensamt igen och sedan var jag nöjd.

Jag passade också på att jobba lite med galoppen- jag är ju numera så förtjust i traven att jag gärna ”fastnar” i den när jag rider dressyr men i en flatback är det inte precis läge att sitta ner i kort trav så då blev det som sagt galopp i stället.

Jag varierade mellan samlad och arbetsgalopp, red en del i lätt sits, provade några byten.

Avslutade passet efter 50 minuter och åkte glad till jobbet.

bild (3)

1 a och 1 b

bild (4)

hinder nr 2

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>