Fredag- storm och benträning

Brrr vad det blåste kallt idag trots att solen också visade sig.

Kylan till trots bestämde jag mig för att rida på utebanan- Vicke skoddes på morgonen och jag ville vara lite försiktig och inte rida på för hårt underlag (asfalt) så här första dagen och med en annan skoning och andra skor. Kanske onödigt men jag tar det säkra före det osäkra.

Jag minns att jag vid något tillfälle läste om olika ryttares erfarenheter av Classic Roller-skor och det var verkligen en blandad kompott: vissa tyckte hästen fick bättre steg, andra märkte ingen skillnad och några tyckte att hästen rörde sig sämre!

Själv märkte jag ingen skillnad på Archie när han bytte till dessa skor och Kreon hade dom redan när jag köpte honom.

Glädjande nog märkte jag ingen skillnad på Vicks heller- han travade på som vanligt.

Jag gör ju inget annat än rider runt på fyrkantsspåret än så länge men det känns i alla fall bra.

Lilla Messy fick sina 10 minuters omvårdnad och nu tycker jag nog att hon går fullständigt problemfritt att borsta över hela kroppen.

Framhovarna lyfts också ”perfekt” men bakhovarna kommer vi att få jobba mycket mer med.

Jag är otroligt försiktig med hur jag tränar just bakbenen- jag vill ju gärna leva länge nog att närvara vid inridningen ha ha.

Över huvud taget är jag extremt noga med SÄKERHETEN kring denna lilla varelse; av 2 anledningar:

För det första är ju en så ung häst långt mer oberäknelig än en vuxen dito och går inte heller att korrigera lika snabbt och lätt och för det andra är det ju inte MIN häst.

I stallgången har jag tex balband i grimman OCH håller henne i ett kedjegrimskaft (hon älskar att tugga på kedjan så att tränsa lär ju går lätt som en plätt)- jag vill absolut inte riskera att hon får panik i uppbindningarna och inte kommer loss. Skulle hon slita sig nu har jag ju fortfarande håll på henne genom grimskaftet och det känns säkrare tycker jag.

bild(72)

Före. Här ser man också hur hoven (inte den som varit skadad) har trasats sönder vilket hände redan ca 2 veckor efter förra skoningen.

Jag har hela tiden bara väntat på en tappsko men min hovslagare har en förmåga att fästa skorna så inte ens gud fader kan få loss dom :).

bild(73)

Efter. Nu är det sidokappor och tvärare tå.

bild(74)

Framifrån

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Är det bilden som luras eller är han verkligen så ojämn i fötterna? 🙂 Vänster fram ser nästan en storlek större ut än höger..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>