Skulle du ställa upp?

På tal om den pågående serien ”Ryttareliten” som går på tv just nu:

Om du blev tillfrågad att delta i en liknande serie som skulle handla om ”hobbyryttarens vardag” och där man fick följa dig när du är i stallet, rider, tränar och tävlar: skulle du ställa upp (gratis)?

Varför? Varför inte? Vad skulle du för egen del se som en fördel/ nackdel med att medverka?

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Absolut. Det hade varit skoj! Fast jag gissar ändå på någon form av ersättning. Det brukar man väl få om det görs ett helt program/serie?

    Svara
  2. Åsa T

    Nej, jag skulle inte ställa upp på något sådant. Det är så många som skulle ha så mycket åsikter utan att veta något om mig.. Skulle inte palla det helt enkelt. Jag blir ledsen redan idag när folk uttalar sig om saker de inte har en aaaaning om men ändå har väldigt tydliga åsikter om. invandring, vem som får socialbidrag, vem som är ”dumma i huvudet” osv, osv… listan kan göras hur lång som helst… Så, nej inget för mig.

    Svara
  3. Nina

    Jag hade ställt upp (troligtvis får man ju betalt). Dels för att jag skulle tycka att det var kul och dels för att jag inte bryr mig vad andra, som jag inte känner, tycker om mig. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jag har också ”alltid” hävdat att jag inte bryr mig om vad vilt främmande människor tycker om mig men handen på hjärtat så nog kan det sätt sig en tagg i hjärtat ibland I ALLA FALL.

      Svara
      • CeciliaL

        Jag bryr mig inte jattemycket om vad folk tycker om mig, men jag skulle anda bli superledsen om jag blev kritiserad hejvilt for allting, sa som Ryttarelitens medverkare har blivit. Plus det dar att de klipper till allting sa att det blir underhallande. Skulle sakert framsta som en okunnig idiot, vilket jag VET att jag INTE ar, men om ’hela varlden’ trodde/tyckte att jag var det, sa skulle mitt sjalvfortroende fa sig en knack.

        Svara
  4. CeciliaL

    Absolut inte. Skulle krävas rejält med betalning för att jag skulle utsätta mig för det!

    Svara
  5. Lena B

    Nja, tveksamt inställd till detta… Jag bryr mig inte heller så mkt om vad folk tycker om mig, men däremot så hade jag inte varit så bekväm med att jag inte kan påverka hur tv framställer mig. Man kan alltid klippa ihop lösryckta händelser och meningar och antingen få en person att verka sympatisk eller helt tväremot.
    Vet inte heller om mitt hästliv hade varit så intressant för allmänheten att skåda;-)

    Svara
  6. Birgitta

    Jag gissar att jag spontant och utan att tänka efter ordentligt hade tyckt ”Jaaaa….vad kul, jag ställer upp” och det hade kanske bottnat i att jag hade känt mig smickrad och liksom ”utvald”.

    Men vid närmare eftertanke undrar jag om det hade varit så klokt att ställa upp- av flera olika anledningar.

    Vi vet ju redan att tv har en förmåga att vinkla saker lite hur dom vill och att ta ”saker ur sitt sammanhang” så att det kan bli hur förvridet som helst och liksom inte alls så som det var/ är MENAT.

    Jag vet med mig att jag inte har någon diskret framtoning om jag inte tänker mig för och jag skulle kunna säga både det ena och det andra i tv som hade fått folk att undra vad fan jag är en för en typ.

    Jag tycker också att jag har en ganska ”flerbottnad” personlighet; jag kan vara väldigt seriös och korrekt, otroligt barnslig, ”gåpåig”, provocerande, super-pratsam, hemskt nyfiken eller helt ointresserad, jättesnäll och precis lika elak- det beror väldigt mycket på situationen och hur folk behandlar mig.

    Och om man är en människa som KAN ta plats så undrar jag vad just JAG skulle liksom ”vinna” på att ställa upp i tv?

    Av andras erfarenheter har jag sett hur otroligt illa man kan råka ut när man har blivit ”känd” och som sagt: jag har väldigt svårt att se på vilket sätt detta hade kunna GAGNA mig.

    Det är inte så att jag har någon exceptionell talang för något eller driver något företag eller av andra orsaker tror att min medverkan i tv hade kunnat ”öppna dörrar” utan jag ser mer risken att jag hade kunnat bli ”uthängd” till ingen nytta.

    Titta bara så mycket åsikter det dök upp om Charlotte efter de första avsnitten i Ryttareliten.

    Folk tyckte hon var bortskämd och dryg och det var ju sååå hemskt att hon ”tiggde” av sin pappa bla bla bla….
    Så nej- jag hade nog sagt ”tack men nej tack”.

    Svara
  7. silverbjälke

    Älskar Birgittas beskrivning av personlighet och känner mig träffad. Det är jag på pricken och därför vet i fan om det skulle va en bra idè med TV, just för vinklingen. Att jobba hela sitt liv för en sak och själv anse att man faktiskt är rätt bra på häst men sen riskera att få namnet raserat på mindre än 20 minuter…….. njääaaeee.

    Men sen har man ju sin andra sida me, den som gör saker bara för att det är kul och går.

    så det korrekta svaret är – njäääeeejaa

    Svara
    • G

      Njäääeejaa är en väldans bra sammanfattning. Sitter ju alltid en liten jävel på axeln som inte vill gå miste om nånting och tänk om man ångrar sig samtidigt som det vore väldigt jobbigt om man känner sig hopklippt till någon man inte riktigt känner igen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>