Lördag- steg 1 mot inridning

I morse när jag kom till stallet möttes jag av en mängd katthår över hela stallgången.

Gissningsvis har det varit cat-fight på hög nivå och jag kan bara hoppas att avsaknaden av SVARTA och GULA hår innebär att Gullis och Hatten har klarat sig oskadda.

Eftersom alla håren var gråa och vi har fått en ny besökare i stallet som är just grå så är det gissningsvis han som har blivit tilltufsad och inte lilla Skyggis men det får väl tiden utvisa- ingen syntes till under morgonen i alla fall trots att Hatten i vanliga fall i princip står i givakt och hälsar mig välkommen varje morgon (ett mycket trevligt sätt att börja dagen på för övrigt).

Gullis syns numera knappt till- jag såg honom i ridhuset förra tisdagen och dessförinnan var det nog 10 dagar innan dess så antingen har han skaffat tjej och blivit sambo någon annanstans eller så är det annat som lockar?

Att jag inte har min fina katt att leka med i stallet är EN bidragande anledning till att jag riktar mina omsorger mot Messy och idag tog vi ännu ett kliv mot vuxenvärlden: vi tog en liten promenad 🙂 !

Ingången till Messys hage ligger bara kanske 20-30 meter från stallet så hon har ännu inte fått utforska omgivningarna runt anläggningen men idag var det alltså dags.

Jag tog henne i en longeringslina och gick till vår utebana- en sträcka på kanske 50-70 meter åt motsatt håll från hennes hage sett.

Och när vi väl var ute och gick så tog vi ett litet varv inne på själva utebanan och det var nästan så att jag fick behärska mig från att inte prova att longera henne lite:) .

Men nej, DET tänkte jag introducera inom 4 väggar för säkerhets skull och det dröjer ett tag till tänkte jag.

Men man får ju börja någonstans och dagens promenad gick hur fint som helst; ”ett steg närmare inridningen” som jag uttryckte det lite skämtsamt till hennes ägare 🙂 .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>