Söndag- no messing around

Dagens ridpass inleddes med att jag skrittade ut på en kort-runda i närheten av anläggningen för att därefter förflytta mig och Vicke till vår utebana.

Som jag har nämnt tidigare försöker jag verkligen att rida så noga och ”fint” som jag kan eftersom jag har så lite tid på mig att trava- nyttigt för mig som ryttare.

Idag har jag också galopperat några varv och det gick hur bra och samlat som helst- inget stirrande eller svajande utan bara rak, fin galopp.

Messy har fått ”jobba” både morgon och eftermiddag.

På morgonen gick vi samma promenad som igår- den tog väl sammanlagt inte ens 10 minuter och gick fint förutom när Messy såg en främmande häst på håll och blev jätterädd och FOR iväg!

Då var jag glad att jag

a) alltid är beredd på att hon kan hitta på något

b) är stark

c) hade en longeringslina så jag kunde stanna henne efter hennes mega-luftsprång åt sidan.

På eftermiddagen blev det 10 minuters borstning och lite benlyft och Messy stod jättefint på gången- inget ”messing around” där inte.

När Messy föddes fick vi föreslå vad hon skulle heta och det var faktiskt det som var MITT förslag- ”Messing Around”.

Nu blev det ”Make a Mess” i stället- förhoppningsvis gör hon inte skäl för namnet den lilla loppan.

För övrigt fick hon mitt hjärta att smälta lite extra idag- jag möttes av en låååång gnäggning på morgonen.

Jag är inte dummare än att jag förstå att den mer betyder ”hej du som ger mig den där goda müslin…har du något jag kan stoppa i gapet” än ”åh vad roligt att se just DIG” men skit samma 🙂  .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>