Måndag- en liten tiggare

Vickes motion idag blev en repris av gårdagens- först skrittade vi ut en kvart och sedan var vi på utebanan och red runt-runt i en halvtimme.

Nu när jag inte får göra annat än rida rakt fram gäller det att hitta inspiration och träna på annat än det jag vanligen jag gör.

Nu tänker jag tex när Vicke ser något i fjärran och spänner till: ”jag tränar på att fortsätta att rida PRECIS som vanligt, med samma kvalité fast Vicke vill glo”.

Och att få kvalité på det man gör trots en spänd häst och att dessutom lyckas få den att slappna av- DET kommer att komma väl till hands när vi börjar tävla.

När Vicks var färdigmotionerad var det dags att ta sig an Messy och nu känner jag att jag nog får börja se upp så att jag inte skapar en riktig tiggare!

Hon har redan börjat gnägga ganska intensivt när hon ser mig och som jag redan har nämnt beror det nog mer på müslin jag ger henne än att hon älskar just åsynen av MOI.

Själv avskyr jag  när hästar blir liksom helt hysteriska och börjar hamra med frambenen i boxdörren och dylikt bara de ser en morot på 100 meters håll- sådant vill jag INTE lära Messy.

Annars gick borstningen lika bra som alltid- den biten fungerar utan problem och man kan verkligen gnugga hur hårt som helst över hela kroppen på henne,  även under magen, utan protester.

Frambenen går superlätt att lyfta och dom kan man hålla uppe hur länge som helst, det ena bakbenet går att lyfta en liten stund och det andra bakbenet kan jag bara hålla uppe en sekund eller två innan det blir sidohopp eller antydningar till små kosparkar. Men det går framåt 🙂  .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>