Veckan som gått

Veckans höjdpunkt var ”givetvis” veterinärbesöket i tisdags där Vicke travade helt felfritt och vi därmed fick klartecken att fortsätta den igångsättning i trav jag hade påbörjat veckan innan.

Och på den vägen är det.

Vi travar rakt fram utomhus eller runt fyrkantsspåret på utebanan/ i ridhuset i kanske sammanlagt 15 minuter om dagen och har också galopperat någon enstaka minut i 2 dagar.

Vicke går i liten hage där jag aldrig ser honom springa så förhoppningsvis blir det bara min kontrollerade motion som benet ”utsätts” för  än så länge.

Under den gångna veckan har ni också fått stifta bekantskap med den snart 1-åriga Messy, ett fuxsto efter Messenger som står på vår anläggning.

Min tanke är att pyssla lite med henne innan betet runt mitten på maj och därefter fortsätta jobba med henne tills hon blir såld eller något annat händer som gör att våra vägar skiljs åt.

I dagsläget handlar det om att kunna leda Messy på ett lätt sätt, att ha henne uppbunden på gången, ta av och på grimman, borsta och lyfta alla 4 benen och än så länge är det väl bara bakbens-lyften som inte fungerar optimalt även om det går bättre än förväntat. Men jag är för rädd för att bli sparkad för att bara grabba tag i ett ben och hålla emot- den tekniken har jag aldrig behövt utveckla under mitt hästägarskap.

Jag arbetar också enligt modellen ”vänlig men bestämd och konsekvent- mycket kärlek, en del godis men också en smäll om det behövs”- det konceptet har fungerat för mig i många år och då brukar man inte heller behöva ge den där smällen.

Tycker ni att det är helt ointressant att läsa om så unga hästar får ni helt enkelt scrolla förbi dessa delar av mina inlägg- själv tycker jag att det är väldigt roligt med ”bebis-djur” vare sig det handlar om hundar, katter eller hästar.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>