Onsdag- jag- en klocka?

Idag, när jag gick med Vicke i ridhuset kom jag som så många gånger förut att tänka på den klassiska gåtan när i alla fall jag var liten:

”Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren- KLOCKAN”.

Ja, jag börjar känna mig som klockan och det hade säkert Vicke också gjort om han känt till denna gåta.

Det blev exakt samma program som igår- 20  minuter i ridhuset, 1 timme i ”gräs-fyrkanten” med lite avborstning och sedan kunde jag köra hem, lika ledsen som varje sen-eftermiddag när det sista jag gör är att känna pulsen i benet.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Tänkte på dig igår när jag betade Luzen, 20 minuter är en hel evighet när man har tråkigt…

    Kan inte Anns teori stämma angående pulsen?

    Svara
    • Birgitta

      Det kan den säkert i en del fall men då tycker jag att det är konstigt att min egen veterinär inte framlägger teorin när han väl vet hur orolig jag är. Jag har berättat om pulsen flera gånger under de senaste 12 veckorna….

      Svara
  2. Hedwiginnan

    Hade han puls när du fick klartecken att sätta igång honom? Och vad säger veterinären om den? Du har kanske skrivit om det redan men jag har missat det i sådana fall. Fy fan jag förstår exakt hur du mår och din känslomässiga berg o dalbana. Heddan har ju lyckats dra på sig fyra stycken hältor på ett år (!) och helt olika skador varje gång..Man undrar ju lite vad hon tänker hitta på här näst..
    1.sparka sig själv på framknäet i hagen.2. vrickade sig i hagen 3. halkade i skritten med sårskada från helvetet och sträckt bakknä 4. Stengalla som verkade utvecklas till hovböld.
    Man tror knappt det är sant..Idag ska jag till kliniken o göra en koll även om sårskadan nu äntligen verkar läka med hjälp av hippotrim och även den eventuella hovbölden verkar ha försvunnit..men fan trot så därför åker jag ändå för att veta säkert att hon är ok igen. kanke hinner rida några veckor innan hon hittar på nått nytt fanstyg.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, han hade puls när jag satte igång honom och han sedan blev halt igen ca 14 dagar efter igångsättningen. Pulsen var då i princip ”oförändrad” dvs den blev inte värre eller mindre av att han reds.

      Just nu säger veterinären att jag ”ska höra av mig” om pulsen inte ger sig om 2-3 veckor när tanken är att jag ska börja trava.

      Vad detta ”höra av sig” kommer att innebära vet jag inte.

      Jag ser 3 scenarion framför mig:
      1. Hästen sätts igång tros puls och det går bra då pulsen antingen försvinner efter ett tag eller det visar sig (högst osannolikt) att detta är normalt för just denna häst (att ha puls på detta vis).
      2. Hästen sätts igång trots puls och blir halt igen efter 2 veckor eller 1 månad eller när f..n som helst däremellan eller efter detta.
      3. Jag rekommenderas att fortsätta att skritta hästen tills pulsen försvinner vilket den kanske gör efter några veckor/ flera månader/ aldrig?

      ÄR det en hovledsinflammation är det inte rimligt att pulsen kvarstannar hur länge som helst- än så länge anser väl veterinären att det är inom rimliga gränser (fast jag aldrig hört något liknande) men det kan som sagt inte fortsätta hur länge som helst.

      Svara
  3. Madeleine

    Om han har puls borde det betyda att där är en pågående inflammation(?)
    Och då kan det väl aldrig bli bra att sätta igång hästen. Då kanske det i värsta fall blir pålagringar i hoven.
    Jag är inte medicinsk kunnig, så jag kan ha helt fel.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>