4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Görel

    Det där har jag varit med om, även om jag har innekatter (med rastgård). Min första siames, Lotus, gick vi ut med i trädgården när vi var ute. Han gick aldrig så långt, men en gång smet han in i grannens garage och kom ut med en råtta, inte någon liten mus utan en råtta, även om det var en unge. Det var mamma som var ute med honom då, för jag var febersjuk. Lotus var envis och skulle in med råttan till mig, men mamma ville inte ha in råttan. Jag pallrade mig ut, hade en plastpåse med mig. Lotus lade ner råttan framför mina fötter. Jag berömde honom och klappade honom, sedan vid ett obevakat ögonblick försvann råttan ner i plastpåsen och förpassades till soptunnan. Jag tyckte faktiskt att han var riktigt duktig och jag tror inte grannen misstyckte heller. Älskade Lotus, han var en underbar katt!

    Svara
  2. Dressyrtant

    Min lilla jägare är så söööt… Not! När han bär in den tredje vita ulliga kaninungen för dagen kan jag inte säga ”dutti misse”.
    Den ”duttiga missen” har ett obeskrivligt långt cv så jag är en otacksam människa.

    Svara
    • My

      Vår ena katt, när jag bodde hemma, tog aldrig ihjäl mössen, så vi lärde vår jaktrasvovve att markera för möss så vi visste om det kommit in någon under natten (hade kattlucka).

      En annan katt kom en gång hem med en vessla! Hon hade ett verkligen långt CV får man säga, kom hem med allt möjligt, mullvadar, möss, råttor osv.

      Jag som sagt att vår Emmet inte verka ta saker, fick äta upp det (haha, örk) när han kom hem med en kaninunge för något år sedan :S Varför är det svårare när det är söta djur???

      Svara
      • Birgitta

        Soya har skickat inalles runt 7 harar och kaniner till de sälla jaktmarkerna och detta har faktiskt aldrig berört mig, inte negativt i alla fall då jag ser både kaniner och harar som i första hand skadedjur (de skjuts av häromkring så det råder ingen brist på dom precis…).

        Att vissa berörs tror jag absolut har med ”gullighetsfaktorn” att göra- hade jag sagt att Soya har dödat en råtta hade nog få tyckt synd om denna medan vissa har andra tankar inför en kanin.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>