Pinsamma Ullared?

Läste detta inlägg från den ofta roliga ponnymamman men detta tyckte jag faktiskt inte var så kul utan mest löjligt.

Varför ska man skämmas för att man handlar i Ullared när ponnymamman själv påtalar hur billiga många saker är där?

Nej, jag hade ”skämts” mer om jag slängt ut pengar i onödan men där gör man så klart som man vill.

Och visst fattar jag att hon raljerar lite men jag tycker att det är synd att man sprider uppfattningen om Gekås som något som man helst ska tala lite tyst om eller skämmas över för att man besöker.

Hörde för något år sedan en person (ungdom förvisso) säga med den mest föraktfulla röst man kunde tänka sig att Ullaresprodukter var något hon aldrig skulle NEDLÅTA sig till att handla….det var liksom så under hennes värdighet så det fanns inte och de som handlade där var…ja, hon saknade nästan ord men typ PINSAMMA.

Jag log mest för mig själv och tänkte att det kommer att bli annat ljud i skällan när flickan flyttar hemfirån och ska börja betala för sina hästsaker själv…

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. silverbjälke

    instämmer och relaterat till det är ju glädjen att göra klipp oavsett var man gör dem. tycker mest det är PINSAMT när unga går på så utan att ha en aning om hur man arbetar ihop pengar.

    Jag har inte någon ”spara gen” och fixar helt enkelt inte att spara, finns det pengar över är det kul men inte ett mål. Lite lyckligt lottad genom att alltid arbeta köper jag det mesta jag känner för och behöver ungefär när jag vill inom verklighetsförankrade gränser vill säga.

    GEKÅS är ganska kul, men var roligare för 20 år sen. iaf som jag minns det men man minns väl det man vill minnas antar jag.

    Svara
  2. Frida

    Jag tolkade blogg inlägget mer som att hon skämdes över sin ”köphysteri” eller överkonsumtion inte att det var pinsamt att handla billigt på Ullared. Att hon gick och bara skulle ha en sak men kom ut med betydligt mer för att hon inte kunde hejda sig när det var så billigt….

    Svara
    • CeciliaL

      Så läste jag det också, och det vet man ju hur man känner sig när man kommer ut från IKEA! 🙂

      Svara
    • Birgitta

      Ja, man olika köpbeteende.

      Själv köper jag aldrig saker bara för att de är billiga- bunkrar jag upp så gör jag det med sådant ”som inte äter bröd” dvs kan bli liggande utan att bli dåligt i avvaktan på att det ska användas. Exempel på sådant är tex hygien och rengöringsprodukter. Köpte 2 flughuvor (sådana man har i hagen) på Gekås för ett tag sedan, för det priset (59 kronor om jag minns rätt) tänkte jag att den ena huvan kan ligga någon säsong för någon gång lär den första huvan gå sönder. SÅ gör jag med grimmor också.

      Svara
  3. Sanne

    Älskar att handla på gekås, mycket av det dom säljer finns i vilken ridsportbutik som helst men är mycket dyrare däri dom andra… täckena som jag har köpt har fungerat kanon, och jag gillar deras ridbyxor, billigt är det oxå

    Svara
  4. G

    Jag funderar på vem som hon tror ska döma henne, finns ju knappt nån som INTE handlar på Ullared? Ja jag kanske eftersom jag aldrig varit där men det beror bara på logistik, har inte lyckats planera att ta mig dit än men nån gång så ska det väl ske hoppas jag.

    Svara
  5. My

    Själv handlar jag där, men handlar ibland saker på Lantmännen i byn (säljer från Hansbo bla) som jag ofta tycker har ett pris som blir billigare än att köra till Ullared och köpa nästan samma pryl – Ullared för oss är mer en mysig utflykt.

    Som sagt, jag handlar gärna prylar från Ullared, men jag skulle dock inte köpa något med en Ullaredslogga på 😉 Lite känslig är jag allt.

    Angående tjejjen du nämner har du nog rätt i att det blir skillnad när hon själv ska betala 😉

    Svara
    • Birgitta

      Jag handlar i Ullared sedan många år tillbaka och av flera anledningar.

      Dels tycker jag att det är ett ställe där man kan köpa billiga OCH snygga OCH funktionsdugliga grejer, dels gillar jag att utbudet är så stort så att jag kan handla så mycket på en och samma dag (jag har varken tid eller lust att gå i affärer till vardags) och dels ser jag det som en trevlig utflykt då jag oftast åker med vänner jag inte träffar så ofta.

      Hade jag varit mångmiljonär hade jag troligen inte ”slösat” tid på Ullared men nu vill jag både kunna ha tex snygga ridsaker till mig och hästen OCH lägga mycket pengar på träningar och tävlingar på en begränsad lön. Då är Gekås perfekt.

      Jag skulle sällan och aldrig köpa något bara för att det är billigt men FULT men det behöver man aldrig göra där. Inte heller vill jag som sagt behöva prioritera bort något jag anser mig vilja ha som har med mitt hästintresse att göra, inom verklighetsförankrade gränser givetvis.

      Svara
  6. Anna-Kajsa

    Jag tycker det var ett roligt blogginlägg som dryper av självdistans. Jag kan inte annat än beundra ponnymammans slagkraftighet och förmåga att formulera sig.

    Svara
  7. Linda

    Tja det finns ju folk som förfasar sig över tex hööks också och skulle minsann aldrig handla där. Jag är överlycklig över att hööks kom till våran stad.
    I sommar ska jag göra mitt första besök nånsin på Ullared och hoppas på många fina fynd 🙂

    Svara
  8. Anna-Karin Eng

    Håller med. Lite tramsigt blogginlägg. Jag är stolt över mina Ullaredsfynd.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>