Veckan som gått

Den första halvan av den gångna veckan fick jag ta det väldigt lugnt med Vicke pga hans avtrampade sko men tack vare ett enklare hovskydd som jag köpte på Hööks i måndags kunde jag i alla fall leda honom i ridhuset i 20 minuter om dagen.

Sedan skon väl kommit på plats har jag skrittat uppsuttet och är nu uppe i hela 40 minuter om dagen.

Det vackra och mestadels soliga vädret har tillåtit utomhusridning alla dagarna och det är så klart att föredra- dels ur igångsättningssynpunkt där ridning ”rakt fram” förordas och dels ur ”variationssynpunkt”- så mycket variation när man skrittar runt på fyrkantsspåret i ett ridhuset är svårt att skapa 🙂 .

Som ni har kunnat läsa om har jag ett nytt ”offer” i stallet att överösa med gos- anläggningens hingstföl som ännu är odöpt.

Ni har i alla fall gjort vad ni har kunnat för att bidra med namnförslag och jag har skrivit upp alla på vår anslagstavla tillsammans med de namn som stallfolket tycker att pojken ska få.

Jag lovar att rapportera vad valet slutligen föll på 🙂 .

Som nämnts har veckan mestadels innehållit vackert väder och det är i alla fall hos mig väldigt uppskattat med den mycket tidiga sommaren.

Nu har till och med jag lagt undan både långkalsonger och termobyxor och också skrittat ut i t-shirt vid några tillfällen. De´ ni!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Jag tänker köpa ett sånt där hovskydd, men jag vet hur jag funkar. Jag ska göra det men så glömmer jag, eller väntar jag, och så står jag där och har ingen den dagen jag behöver en. Varför gör jag så? Suck. Bättre att köpa den och aldrig behöva den, jag har ju en hovslagare i stallet och min ordinarie i grannstallet – risken att de båda har semester samtidigt är väl minimal?

    Jag har till och med ridit i linne i skogen 😀 Men där blåser det ju inte.

    40 minuter skritt är ju ett bra steg framåt 🙂 Hur lång tid är det kvar till trav, om man räknar veckor? Har tappat räkningen på dina turer nu 😉

    Svara
    • Birgitta

      Eftersom hovskyddet var så billigt (69:–) köpte jag faktiskt 2 stycken tänkandes att det kan vara bra att ha ett i reserv, dels för att jag inte tror att de håller hur länge som helst och framför allt för att lagen om alltings djävlighet säger mig att om man HAR ett hovskydd så kommer man aldrig att behöva använda det medan avsaknaden av hovskydd ofelbart kommer att leda till att man bittert ångrar att man inte köpte ett till. Dessutom var skydden slut i butiken i Malmö och jag köpte de 2 sista i Lund så kanske är det en sådan vara som inte alltid finns på lager? Jag vågade som sagt inte chansa.

      Verkligen lyx att du har tillgång till hovslagare på detta vis- jag önskar att det vore samma scenario för mig nu när det är så himla viktigt med de jäkla skorna och sulorna. Med de andra hästarna var det inte lika ”noga” (missförstå mig rätt) och då kunde jag i värsta fall köra in till Jägersro där en travkille har hjälpt mig samma dag vid några tillfällen. Men med denna skoning låter man inte vem som helst hamra på hovarna…

      Angående travandet vågar jag knappt skriva när det är TÄNKT att det är dags men det är om knappt 2 veckor. Därefter TRODDE veterinären att jag kunde rida ”för fullt” om en månad.

      Svara
  2. Linda

    Hovskyddet är slut på centrallagret och kommer in först i juli tror jag det var. Trist för jag hade behövt ett den här veckan.

    Här har vi 6 grader, mulet och blåst, jag tror jag plockar fram långkalsongerna igen. Brr.

    Svara
      • My

        Och då vet jag att jag inte behöver leta…

        Har köpt ett träns därifrån som varit restat sedan i början på maj och nu ska det komma i början av juni. Jag längtar! (det är tränset på framsidan av katalogen ;))

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>