Fredag- som lördag

Vad härligt det är när man hela dagen har känslan av att det är lördag för att glädjande nog inse att det bara är fredag! Värre är det så klart när det är tvärtom, dvs om man skulle tro att det är lördag när det är söndag 🙂  .

Ända fram tills sen eftermiddag har solen strålat väldigt varmt och skönt men så fort maken tände upp grillen mulnade det på.

Vicke hann dock få 7 timmar härligt väder i sin gräshage och därefter en nästa en timme lång uteritt i lika soligt men otroligt blåsigt väder.

Idag var det alltså officiell trav-premiär även om jag tjuvstartade för någon dag sedan med några meters trav då.

Idag travade jag nog sammanlagt 4-5 minuter uppdelat på 5-6 sekvenser och det kändes jättebra.

Att Vicke ÄR en fin häst tycker jag att han bevisade med råge – han travade hur fint som helst, i korrekt form, avslappnad och mjuk.

Nu önskar jag ”bara” lugn och ro på ridfronten- att jag kan sätta igång detta goda djur utan mer drama, hältor, avtrampade skor och annat elände.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Vad härligt att höra!
    Jag har precis börjat galoppera på min och han känns oförskämt fräsch men också olidligt pigg.

    Svara
    • Birgitta

      Även om det kan vara jobbigt med FÖR pigga hästar så är ändå motsatsen- de sega, nästan opåverkbara som man får driva i varje steg tusen gånger värre. Men lagom är så klart bäst 🙂 !

      Svara
  2. My

    ”Nu önskar jag ”bara” lugn och ro på ridfronten- att jag kan sätta igång detta goda djur utan mer drama, hältor, avtrampade skor och annat elände.”

    Ja, det förtjänar du verkligen!!! Efter både Kreon och nu allt detta!

    Svara
  3. Dressyrtant

    Sega hästar är inget för mig heller. Jag väljer att se det som livsglädje när djuret vägrar stå i halt. Tramp, tramp, tramp, frust, tramp, tramp och tramp.
    Tålamod är en dygd.
    Hur travar du? Gör du övergångar till skritt? Ökar och minskar? Jag har så svårt att veta hur mycket jobb ” öka travarbetet” betyder.

    Svara
    • Birgitta

      Jag kommer under hela igångsättningen att lägga fokus på ”trav med mjuka ben”, dvs så samlat som det går, sviktande och taktmässigt. Det tror jag både sliter minst och tränar hästen bäst. Ju hårdare nerslag desto mer belastning tror jag.

      Vicke har en dålig mellan/ökad trav av naturen så det kommer jag INTE att träna på- ökningar sliter även på friska hästar.

      Jag kommer också pö om pö att försöka få till lite trav åt passage-hållet.

      För många avbrott tror jag också sliter mer än en jämn trav men det är bara mina teorier.

      Det går ju inte att mesrida in absurdum heller- när hästarna tar sina race i hagen är det knappast någon försiktig trav eller galopp och lite måste de ju tåla/ klara.

      Svara
  4. Dressyrtant

    Klokt. Jag har redan börjat träna för tränare. 20 min i skritt och lite trav i vita lindor hahaha. Tänker att det är bättre han går i balans den tiden än att jag blir dragandes i munnen på honom. Vi red lite svaga skolor och det var väldigt välbehövligt!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>