Men snälla…..

Sitter och tittar på ett nytt tv-program på 5:an- Superspararna.

Du milde så pinsamma människor det finns och inte gavs det några särskilt vettiga spartips heller.

Att gå runt på olika restauranger/ caféer och SNO toalettpapper eller att göra detsamma på Mc Donalds med salt, socker och ketchup tycker jag bara är höjden av…..äh…jag finner inte ens ord för hur idiotiskt det är.

Och att skylta med det i tv?!?!?!

Nej, att vara sparsam ÄR en dygd, så är jag uppfostrad och lever efter men det här överskrider alla gränser.

Kolla om det visas någon repris så att ni får lära er hur ni mest ekonomiskt torkar er i häcken- det är minsann skillnad på hur man river av pappret och vilken mängd man tar…..*skakar förundrat på huvudet*

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Att sno saker är väl inte att vara sparsam, det är att snylta och vara en TJUV!

    Jag förundras av folk som låter tepåsen ligga kvar och torka i en kopp så de senare kan göra en till kopp te på samma påse. Då skulle jag hellre bara dricka ett glas vatten – och spara några öre på att inte värma upp vattnet heller! 😉

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha ha…det där med att återanvända tepåsen har jag bara hört vid ett tillfälle och det var ett rykte som gick om en av de mest kända ryttarna i Sverige som dessutom är rik som ett troll.

      Nu är det nog 20 år sedan jag hörde det och vet som sagt inte ens om det är SANT men IBLAND är just de som har mest råd också de snålaste- ”det är så de har fått ihop sina pengar” brukar man säga men det är inte alls sant alla gånger.

      Har på nära håll sett vad jag menar är nästan sjuklig snålhet och det är bara irriterande för omgivningen och inte det minsta smickrande för personen när en sådan människa ska snylta på andra.

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    Ja, där satte du ju fingret på problemet – är man så snål så hamnar man in situationer där man snyltar (eller som i exemplet med toapapper och salt – stjäl!) av andra. Det är ju inte på något sätt en trevlig egenskap.

    Svara
  3. Eva i Lux

    Jag såg för en tid sen ett program om folk som ”sparar” på olika sätt i Tyskland. En familj återanvände BL.A. hushållsrulle-papper genom att skölja igenom och hänga upp dem på tork. Så kunde man använda en ruta 4-5 gånger… De sparade även vattnet när de duschat och använde till att spola toaletten, en gammal plåthink stod vid toan och så kunde vattnet användas igen. ”I det vattnet kan man för övrigt med fördel tvätta kläder, för det är redan tvål i”.

    Goda vänner till mig tar sockerpaket på restauranger och bryr sig inte ett dugg om att servera dessa i skål på middagar till kaffet etc. Mayonnäs och ketchup från fastfood restauranger ligger i en stor skål i köket. De är för övrigt INTE direkt fattiga.

    Finns OTROLIGA exempel. Men nu ska jag säga att när nämnde detta program och hur frapperad jag blivit (det handlade om flera olika) över hur folk beter sig, fick jag rätt många mothugg! Vänner tyckte en del av de ”tips” – som jag själv anser HÖJDEN – inte var snålhet. En ansåg att det inte alls var något fel med att leta i kontainers bakom snabbköpen för slängda varor. Repeterar::: det rör sig här inte om folk utan pengar. Pinsamt och sorgligt.

    Svara
    • Birgitta

      Själv såg jag för ett tag sedan ett program från England om en man som åkte runt och plockade med sig överkörda djur som han sedan förvarade i frysen för att äta.
      Han ”sparade” så klart mycket på att slippa KÖPA kött…..

      Jag har förstått att det för vissa till slut blir en ”sport” att försöka spara så mycket som möjligt men i vissa fall tycker i alla fall jag att det har gått helt över styr.
      Måste ju vara jättejobbigt för övriga familjen om man inte delar detta intresse och dessa värderingar, framför allt en del barn skäms nog jättemycket över föräldrar som håller på så här.
      Och som du påpekar: har man ONT OM PENGAR må det väl vara hänt om man går till ganska drastiska metoder för att överleva men att som välbeställd ”hålla på” för att spara enstaka kronor…nej, det förstår jag inte…

      Svara
  4. Minstral

    Vet en av våra mest kända dressyrryttare som under Gbg horseshow på buffén för ryttarna plockat på sig massor till mat till sina vänner utanför. Denna ryttare är dessutom snål i allt man kan tänka sig, har hur många exempel som helst men går inte att ta upp utan att avslöja vem det är. Och det är absolut ingen ryktesinfo utan faktiskt alldeles sant. Så oerhört pinsamt!

    Svara
    • Prick

      Om man snor med sig mat från en buffé KAN det också vara de som ska äta som är snåla.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>