Allmän städdag?

Efter helgens städdag i stallet slogs jag av tanken på en ny helgdag som vi hade kunnat införa i Sverige- ”den allmänna städdagen”.

Förhoppningsvis skulle folk ägna sig åt att just STÄDA och inte BARA slöa den dagen och tänk vad mycket trevligare våra omgivningar hade kunnat se ut!

På jobbet har vi en gång om året sedan något år tillbaka något som kallas för ”5 S-dag” där de 5 S:en står för olika saker som jag har glömt just nu men det handlar i alla fall om att vi då städar ”allt” – både allmänna utrymmen, våra kontorsrum och allt som lagrats på datorerna och som faktiskt kan slängas.

Vi får alltid ihop en jäkla massa som slängs och sedan avslutar vi med att äta gott tillsammans.

Hade hela Sveriges befolkning bestämt sig för att ”offra” en dag på att städa tror jag att vi hade fått ihop hur många hundratusentals ton junk som helst- möjligheterna är nästan outtömliga.

Folk kunde givetvis dels städa sina hem, förråd och rensa bort allt annat som de förvarar på alla möjliga ställen och dels finns det ju hur mycket som helst man kan städa i naturen och sina omgivningar.

Nu tror jag inte på allvar att denna städdag hade gjort någon större succé- därtill är väl folk för lata och vill inte styras kring vad de ska och inte ska göra men håll med om att det hade kunnat bli FINT?

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>