Låna mera?

Läser denna artikel

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/linathomsgard/article19188545.ab

och kan inte annat än hålla med om att en del saker verkligen borde gå att dela på.

Tyvärr är det väl som med mycket annat; en del vill inte dela, andra skulle inte klara av att dela osv.

Men i de fall där man har samma inställning till att dela är det ju jättebra.

Jag vet några som tex delar på en klippmaskin- den kan kosta ganska många tusenlappar i inköp men används ju bara ett fåtal gånger om året, i alla fall om man bara klipper sin egen häst.

Och just klippa en häst behöver man ju inte göra samtidigt- värre är det kanske om man delar en transport och båda vill åka till samma tävling tex.

Har ni exempel på saker ni delar med andra eller skulle vilja dela?

I stallet tycker jag nog att jag redan har allt jag vill så där ser jag i dagsläget inget behov och dessutom kan det ju bli svårt om någon av oss byter stallplats.

Hemma skulle jag däremot gärna dela mycket med våra grannar som har bott i sitt hus sedan urminnes tider.

De är dessutom både otroligt ordentliga och pålitliga så att tex dela diverse trädgårdsredskap skulle jag inte ha några som helst problem med.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Den artikeln var väldigt bra!! Jag skulle gärna låna (ut) mera, men det känns som om folk inte vill – undrar just hur många som sitter o tänker precis som jag….

    Svara
    • Birgitta

      Ja, många gånger är det kanske så enkelt att ”man” inte tänker på att detta faktiskt är ett alternativ till att köpa ALLTING själv.

      Jag kan själv känna så med mycket; att ”jag vill ha eget” för att slippa vara beroende av andra men det finns också saker jag tveklöst hade kunnat dela med tex mina mångåriga grannar.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>