Lördag- mycket nöjd

Exakt en vecka efter årets första tävlingsstart var det dags igen- även denna gången red vi en MSV C:1 vilket är det program jag ska inrikta mig på har jag tänkt mig.

Om jag hade en tämligen usel känsla förra lördagen så var den MYCKET bättre idag och även om procenten i sig inte blev sensationella (61,5 efter en felridning, dvs jag glömde en ryggning)  så var de dels bättre än för en vecka sedan (56,5) och framför allt så fick jag inte ETT ENDA påpekande om formen som var förra lördagens genomgående ”fel”.

Jag fick till bättre vägar, något som faktiskt i vart fall kunde anas vara trav-ökningar och Vicke galopperade inte efter den inledande halten eller bröt av från mellangalopp på tok för tidigt- allt detta drog också ner förra lördagen.

Tack och lov fanns det inget att glo på runt banan idag och det hjälpte mig så  klart mycket, nu blev det inte de berömda hörnsladdningarna som jag nästan alltid får men som nog inte syns lika mycket som de känns.

Jag var som sagt mycket nöjd efter ritten och det känns som att jag under den gångna träningsveckan faktiskt har tagit till mig det som var dåligt förra lördagen och kunnat förbättra det.

Det både dagens och förra lördagens domare påpekade saknas är BÄRIGHET och det hoppas jag bygga upp genom både teknik och ren styrka och det kommer som tidigare nämnts inte över en dag.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jättegrattis till dig.
    Jag är nöjd med att inte rida fel i programmet idag.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det gladde mig mycket att det ändå blev en sådan skillnad på bara 4 ridpass mellan tävlingarna samtidigt som det just är detta jag måste tänka på: att inte kräva för mycket, för snabbt utan verkligen tänka på att hästen har stått i flera månader, tappat kondition osv.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>