Long time no see

Läser en artikel om styngflugan och konstaterar att det tack och lov är många, många år sedan jag såg bevis för dess existens på de ställen där jag har haft mina hästar uppstallade eller på bete.

Såg faktiskt ägg på en hästs ben på ett bete jag besökte för några veckor sedan men innan dess var det som sagt länge sedan och det är inget jag sörjer.

Har ni styngflugor hos er och hur försöker ni att stoppa deras framfart?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Köpte en styngflugekniv för många år sedan, men sen dess har jag inte sett ett enda ägg, så har aldrig använt kniven till det ändamålet!

    Svara
  2. Jenny Blom

    Vi har lite granna, men inte så farligt. Brukar använda switch pour on, flugmedel i mängder och skrubba bort äggen med en ryktsten.

    Svara
  3. Prick

    För ca 10 år sedan såg jag dom aldrig men på senare tid har det varit ganska mycket. Ffa ser man ju på hästarna om de varit i farten men har också sett en och annan kommit flygande. Ett år var de alldeles galna – spryade ägg hej vilt på hästarna, i manen och på kroppen lite varstans.
    Jag försöker skrapa så gott det går men de år som jag sett många ägg blir det en avmaskning ändå på hösten.

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Jag tröttnade häromdagen och tog fram lilla klippmaskinen. Äggen försvann förstås, och det verkar som om de har svårare att lägga nya ägg på det klippta. Har aldrig gjort så tidigare, så det är ett experiment för i år.

    Svara
  5. Sarah

    Såg ägg på flera av ridskolehästarna häromdagen och igår hittade jag på min egen och en annan I mitt stall. Skrubbade och skrapade och till slut klippte jag med sax för att få bort dem. Inte så fint men effektivt. Vad är en styngflugekniv och var hittar man en sådan?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>