Revidering om Protector-skydden

Häromdagen diskuterade vi ju huruvida Protector-strykkapporna som jag köpte kan behöva borstas av efter användning och jag hävdade att jag aldrig gjorde detta.

Jag får efter att ha köpt även skydd till bakbenen (hade bara till frambenen tidigare) verkligen revidera mitt påstående- under bakbensstrykkapporna samlas det absolut grus som man behöver borsta bort. Mina frambensskydd är dock fortfarande kliniskt rena invändigt.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Thänks, ska hämta ut och premiäranvända mina bakskydd imorrn. På grusridbana så jag lär få borsta av dom.

    Svara
  2. Prick

    Samlas det grus inuti skydden? Det brukar bero på passformen, gruset måste ju ha en väg in liksom. Usch, skulle inte gilla, kan bli fula skav.

    Svara
    • Birgitta

      Att/ om det samlas grus under benskydd kan nog bero på flera faktorer tänker jag; passformen, hästens rörelsemönster/ mekanik, underlaget.

      Vad gäller mina Protector-skydd känns det som att de sitter så bra som de kan sitta då jag inte tror att det finns NÅGOT skydd som fullständigt omsluter benet utan den minsta möjlighet för något grus att komma mellan ben och skydd.

      Eftersom Vickes frambens-skydd är så gott som kliniskt rena invändigt medan bakbensskydden kan innehålla grus gissar jag att det handlar om hans mekanik mer än något annat.

      För övrigt har jag funnit grus även under lindorna på bakbenen och ett mer åtsittande skydd än just ordentligt åtdragna lindor går väl knappast att finna.
      Det handlar förvisso inte om några mängder grus men absolut finns det där.

      Svara
  3. Prick

    Vi resonerar väl olika helt enkelt. Jag skulle aldrig använda skydd som det samlas grus i. Risken för skav är stor. Nu rider vi kanske väldigt olika vad gäller underlag/längd på ridpass/behov av skydd/osv, men … små sår och fattiga vänner …

    Svara
    • Birgitta

      Som nämnts kan Vicke få grus under lindorna till och med så jag vet inte vad för slags skydd som han INTE skulle få det av.

      Svara
      • Prick

        Gruset brukar komma in ovanifrån så om du lindar är det troligt att det blir en glipa högt upp. Testa att linda lite högre, det kan hjälpa. Att linda högt på bak stör inte rörelserna speciellt. Alltså högre, inte hårdare.

        Svara
  4. Lena B

    Får också in ”grus” under bakskydden, framskydden är alltid rena under… Har olika skydd och det blir lika med alla…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>