11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Det beror lite på vad det är. Jag åker ju dock alltid till samma klinik. När R nu har haft problem med hoven så åker jag direkt och bara till min veterinär. Skulle det vara något annat skulle jag nog också åka direkt men jag kan tänka mig en annan veterinär på min klinik.

    Svara
  2. Frida

    Njae är det akut så kommer man ju in direkt eller åker till Helsingborg. Är det ngt som kan vänta några dagar så är det lugnt med mig, brukar få tid inom en vecka hos min och det känns helt ok för mig. Det är inte värt de 2000:- extra….

    Svara
  3. Titti

    Nej jag tror inte det faktiskt. Jag är visserligen otålig men inte så otålig, oftast brukar man ju få en tid inom två veckor så jag brukar kunna hålla mig tills dess. Men jag skulle kanske tänka annorlunda om du frågar en annan dag;)!

    Svara
  4. Prick

    Jag ser till att ha flera veterinärer jag litar på. Oftast handlar det ju om tid (inte pengar) om man blir tvungen att vänta på sin tur. Då är det gott att ha alternativ.

    Svaret på frågan blir nej, tror därtill det skulle vara svårt att genomföra rent praktiskt. När skulle den stackars vetten vara ledig?

    Svara
  5. Cristel

    Det hade jag inte betalt extra för. Det är ffa en fråga om etik och moral. Om det finns tider bara de som kan betala för sig har rätt till borde det bli färre ordinarie tider kvar. Jag vill inte ha ett sånt system.
    Dessutom tänker jag att det antingen är akut och då får jag ju en tid eller så kan jag vackert vänta.

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag håller med! Dessutom räknar jag med att jag får en tid så snabbt som det bara går med hänsyn till skadans art – och är det inte tillräckligt akut bör jag förstås låta de akutare fallen gå före.

      Svara
  6. Birgitta

    De gånger någon av mina hästar har blivit oförklarligt halta har jag många (de flesta) gånger önskat att jag hade kunnat åka in och kolla detta nu, genast, meddetsamma och helst redan igår.

    Men hos nuvarande veterinär kan jag OFTAST få tid inom ett par dagar vilket känns överkomligt även om jag HELLRE hade kommit samma dag.

    Skulle jag få vänta i säg mer än 10 dagar för hältutredning och jag kunde få den samma dag mot 2000:– ur egen ficka hade jag nog betalat.

    Kan som ett sidospår nämna att man kan få vänta på svar från utförd magnetröntgen i 7-10 dagar vilket jag tycker är näst intill oacceptabelt med tanke på vad det kostar (över 11.000:–).

    Svara
  7. Minstral

    Är det akut så får jag ju åka till Helsingborg, typ om hästen hoppar på tre ben. Annars får jag tid hos min veterinär i Saxtorp inom några dagar för det mesta, de brukar kunna trolla fram något. Finns det inget där så kollar jag med Bollerup eller Jägers. Så jag anser att risken är minimal att situationen skulle uppstå och därför behöver jag inte ta ställning till det. Hade jag däremot bott i Norrland med massa mil till närmsta djursjukhus och en mindre klinik närmare skulle kunna ta mig snabbare för 2000 extra så hade jag nog betalat. Tid och bensin kostar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>