Hänger du med (100 % tjejinlägg)?

Har ni noterat att det har blivit jättevanligt med ”fixade” ögonbryn det senaste året?

Inga mer buskar som växer hit och dit utan nu är det ansade, ifyllda, ditmålade bryn på var och varannan kvinna.

Annars har ju fokus legat på NAGLARNA i några år- fejknaglarna that is.

Vet nästan ingen som har snygga naglar som faktiskt är personens egna utan då är det artificiella och påklistrade diton.

Dagens fråga:

Har ni fallt för dessa trender eller ha ni egna naglar och buskiga bryn 🙂  ?

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia

    Nu är det ju ögonfransar som gäller…

    Flera arbetskompisar och även tjejer i stallet har fixat långa fakade ögonfransar.

    Själv plockar jag ögonbrynen själv… fast har på senaste året börjat kosta på mig att gå till en riktig frisör och klippa mig typ 2 ggr/ år. Då har jag även passat på att färga hår och ögonfransar.

    Så halvt om halvt har jag väl fallit lite för fåfängan.

    Svara
  2. Lena B

    Plockar och färgar mina ögonbryn själv och har gjort så i många år. Naglarna är mina egna men går ibland och får manikyr så att de ser lite tjusigare ut. Har funderat på att fixa ögonfransarna, mest för att det verkar smidigt att slippa stå och fixa med själv på morgonen.

    Svara
    • Birgitta

      Lösnaglar är ingenting för mig av många olika anledningar.

      Dels tror jag att det skulle kännas konstigt, dels tycker jag inte att det är snyggt och dels är jag nöjd med hur mina egna naglar ser ut. Jag vill ha dom korta av praktiska skäl men skulle lätt kunna låta dom växa ut om jag ville.

      Jag tror inte heller att det är bra för de egna naglarna att man klistrar på fejkade och har sett en del trista exempel på hur fult det kan bli när de fejkade ramlar av osv.

      Vad gäller ögonbryn plockar jag dom själv men inte till ”svalvingar” utan bara så att man inte är alltför ”buskig” i ansiktet då jag tycker att det sistnämna är lika fult som svalvingarna. Lagom känns bäst.

      Ögonfransarna gjorde jag en förlängning på för kanske 2 år sedan och det var otroligt lyckat trots att jag har hyfsat långa fransar naturligt.

      Jag fick massor av komplimanger och en del nästan stirrade på mig de första gångerna för att de tyckte att det såg så snyggt ut.

      Hade det inte kostat en del (minns ej exakt men typ 4-500:– ca var 3:e vecka) och tagit några timmar i anspråk på dagtid (jag fick ta ledigt från jobbet) hade jag nog fortsatt men nu kändes det för bökigt.

      Men resultatet var absolut mycket bra.

      Svara
  3. CeciliaL

    Tycker alltid folk hallit pa med ”svalvingar” – jag verkligen avskyr smala overplockade ogonbryn och har i alla ar latit bli att plocka mina egna, trots att sminkforsaljare och skonhetssalonger fragat ’och vad gor du med dina ogonbryn?’ (va? hojer dem? rynkar dem? racker inte det!). Men nu har jag faktiskt fatt dem plockade/vaxade/threaded pa salong ett par ganger men bevarar en ’naturlig form’, inga svalvingar for mig tack. Plockar sjalv dessemellan. Men ar ratt slarvig.

    Fejknaglar hatar jag, skulle aldrig ha det, urk. Och som hastagare vill jag inte ha vare sig malade eller langa naglar, de haller ju inte! Daremot vill jag ha malade tanaglar hela sommarhalvaret, for jag tycker det ser mycket snyggare ut med sandaler.

    Tycker aven det ar hysteri ang. har pa benen – vad tusan spelar det for roll om man har nagra sma har pa benen?? Det ar som om det ar SKAMLIGT att inte ha helt bebis-slata ben, nastan! Visst, jag rakar mina ocksa, bara for att man maste, annars skulle jag nog strunta i det.

    Allmant ar det for manga masten runt skonhet och kroppsvard – man MASTE fixa/farga haret, ta bort allt synligt har pa ben och ansikte (garna hela det privata ocksa?!), naglar, sminkning, fotvard, blah blah blah… Nar jag ser sadana dar perfekt groomade tjejer med undrar jag hur i josse namn de har tiiiid!

    Svara
    • Birgitta

      Angående hår på benen så tycker jag att det väldigt mycket beror på färg och längd så att säga. Korta ljusa hår hade inte stört MITT estetiska sinne det minsta, långa svarta hade absolut gjort det.

      Rakar benen och armhålorna för min egen skull- för att JAG tycker att det ser otroligt fult ut annars och under armarna blir man dessutom svettigare ju hårigare där är (tror jag helt ovetenskapligt- det känns så i alla fall).

      Skulle för egen del aldrig gå i kjol/ klänning utan rakade ben, skulle helt enkelt inte känna mig bekväm. Men det handlar ju troligen mer om mig än om omgivningen- de hade kanske inte ens lagt märke till om mina ben var orakade eller ej?

      Svara
      • CeciliaL

        Nej, jag tycker inte heller morka har ar snyggt eller ens acceptabelt – jag opponerar mig mera mot att vi har lart oss att tycka sa, nar det ju faktiskt ar helt normalt att ha har pa benen (och annorstades!). Hariga armhalor skulle jag inte kunna med, det ser ju hemskt ut OCH som du sager ar ohygieniskt, medans hariga ben ju verkligen inte ar ohygieniskt utan bara fult. Skulle inte heller vilja visa mig med hariga ben, eller osminkad eller med ofargat har (nu nar mitt ar sa gratt) etc, men jag kanner alltsa en press att gora dessa grejor – mina ben blir inte sa lurviga att det stor MIG, men jag ar medveten om att jag ’maste’ raka dem. Och jag tycker det ar jobbigt att kanna den pressen, som sagt. Jag kan liksom inte valja vad jag vill gora utan vissa grejor ’maste’ man.

        Svara
        • Malin1

          Jag har superblek hy (rödhårig) och långa, svarta hår på benen – som jag rakar två gånger per år: När min kille fyller år & till jul, hehe. Många tjejer i min ålder (25) skippar att raka benen och det tycker jag är väldigt sunt. Jag följer normerna annars (sminkar mig, plockar ögonbryn, färgar hår, målar naglar osv osv i all sorglig oändlighet), så det är nyttigt att åtminstone en del av kroppen är fredad från samhällets krav. Ibland händer det att jag får kommentarer om varför jag inte rakar benen (just pga sagda svarta hårstrån), men då ställer jag helt enkelt motfrågan varför. Men så är jag väl extremfeminist och manshatare också – jag röstade på Fi! 😉

          Svara
  4. Linda

    Jag tycker att det är jätteroligt med nagellack men att ha ”fixade” naglar är inget som jag skulle prioritera ekonomiskt eller som ens skulle vara praktiskt möjligt med mitt jobb samt alla stallsysslor.
    Mina ögonbryn är aldrig nånsin noppade men jag tror inte att dom är buskiga så det stör nån.

    Svara
    • Lena B

      Kan tipsa om att jag ibland gått till ”nagelverkstan” och fått ngn form av permanentlack uppe på mina redan hårda och snabbväxande naglar. De har gjort fransk manikyr och detta har hållit superbra både på jobbet och i stallet! När jag däremot gick och gjorde detta många ggr i rad (läs typ ett år i sträck) så mådde inte mina egna naglar så bra där under, men förutom detta så måste jag säga att det var härligt att som hästtjej alltid ha snygga naglar:-) och inte behöva bry sig på ca en månad om att fixa dem! Bara ett tips…

      Svara
      • CeciliaL

        Du kanske menar ’shellac’? Det haller huuur lange som helst och man maste ha nan speciell losning for att fa bort det. Min syster anvander det och sager det ar jattebra (och paverkar inte naglarna sa som losnaglar gor).

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>