Måndag- dubbla linor

I morse blev det tömkörning i ridhuset- med fokus på lång och låg och att verkligen få upp ryggen i galoppen utan att jag satt på.

Nu var det en evighet sedan jag såg Vicke på töm men jag blev inte besviken,  det såg bra ut och jag kunde få honom att springa på bra och verkligen ÖKA.

När jag sitter på tycker jag inte alltid att det blir så bra ökningar, ibland blir det lite dubbla spår, för lite reaktion för skänkeln eller båda delarna eller så blir det bra men först efter en stund.

Jag tror jag ska använda mig mer av tömkörningen framöver- det kan nog vara ett bra komplement för att verkligen ”få loss” ryggen ännu bättre.

Att jag har pausat med arbetet på töm beror delvis på att Vicke ju varit under igångsättning länge och jag har velat jobba honom mer ”rakt fram” än vad i alla fall jag gör när jag tömkör.

Sedan kan man för all del springa som ett jehu bakom hästen när man tömkör men det är lite väl svettigt tycker jag ha ha!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>