Dagens reflektion

Nog måste väl försäljningen av kameror och GPS ha gått ner massor sedan de senaste mobiltelefonernas lansering?

Visst ser jag att det fortfarande finns de som tar kort med avancerade kameror men undrar som sagt ändå om det finns så många som handlar just kameror och GPS?

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag! Det är ju jättestor skillnad på att ha en.riktig bil-gps uppsatt och att försöka navigera efter mobilen. Och utanför Sverige har man ju inte råd att navigera över telefonnätet. Och kamera, ja, vad ska jag säga? Även om jag har den telefon som anses ha bäst kamera är skillnaden mellan den och den riktiga kameran milsvid.

    Svara
    • Birgitta

      Jo, ATT det finns de som fortfarande vill ha/ behöver en ”riktig” GPS och en bättre kamera än vad mobiltelefonerna medger; det förstår jag ju men jag tror ändå att kundkretsen har minskat markant.

      Vi använder ibland mobilens GPS när vi åker runt på olika hembesök i Malmö och det fungerar hur bra som helst.

      Och alla har inte heller samma krav på bildkvalité osv vad gäller kameror och fotografererar hellre ”gratis” med mobilen än lägger några tusenlappar på en riktig kamera.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Då antar jag att ni är två i bilen? Att köra och läsa mobilens GPS samtidigt skulle inte jag vilja göra.

        Svara
          • Anna-Kajsa

            Har ni ett fäste till den också, eller måste ni hålla den i handen för att se kartbilden?

          • Birgitta

            Vi har inget fäste men tycker att det räcker att man HÖR en röst som dirigerar en- man behöver inte titta på någon kartbild samtidigt.

        • CeciliaL

          Min man anvander sin mobil till GPS (aker pa mycket kundbesok) och man behover inte ha rosten pa eller nan annan som ’laser’ – det ar ju bara att ha en hallare och sa funkar mobilen pa samma satt som vilken annan GPS som helst. Forstod nog inte vad problemet var dar, A-K! Min Tomtom sitter ocksa i en hallare, sa fordelen for mig att ha den istallet for min mobil ar bara de faktorer jag skrev i mitt andra inlagg nedanfor.

          Svara
          • CeciliaL

            (och givetvis kan jag inte anvanda rosten pa nagon som helst GPS eller mobil forstas)

          • Anna-Kajsa

            Nej, har man en hållare funkar den säkert lika bra som en gps – jag har varit med om folk som försöker köra och hålla och titta på telefon eller ipad samtidigt, ser livsfarligt ut. Då är det bara argumentet om roamingkostnaden om man kör via telefonen utomlands som kvarstår 🙂

  2. Görel

    Skulle inte vilja fotografera med mobilen, de klarar inte av springade hundar. Jag har min systemkamera och den är jag glad för, känner inget behov av att fotografera allt omkring mig. Många ta bilder av allting bara för att visa upp för stunden. Jag vill ta bilder som ger något för längre tid och då föredrar jag en riktig kamera. Ska spara ihop till ett telobjektiv till kameran så blir det ännu bättre.
    GPS har jag ingen och vill ingen ha. Läser kartan innan jag åker och är nöjd med det, om jag inte har någon kartläsare. Har kört efter GPS någon gång och det var en konstig upplevelse, helt fel vägar, har ockspå varit med om att få en naturupplevelse, med en lång omväg bara för att chafören följde GPSen. Hade vil läst skyltar istället hade vi varit framme en halvtimme tidigare. Fast vi hade missat en del av den tyska landsbyggden. 😉

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Då hade ni en dålig GPS eller väldig otur! Jag kör mycket efter GPS eftersom jag i mitt jobb ofta åker till platser där jag aldrig varit. Jag kör mest på landsbygden och har därför valt en GPS som är bra på adresser på landet. För det mesta sparar man massor med tid på att köra på GPS – men självklart måste man ändå läsa skyltar, vara aktiv och ifrågasätta. Jag har istället varit med vid tillfällen där föraren hårdnackat vägrat köra på gps och därför tappat massor med tid pga dåliga vägalternativ. Min gps har lärt mig en del smidiga genvägar som jag inte kände till tidigare. Dessutom kan jag välja olika vägalternativ, om jag vill köra snabbt, nära eller vackert enkelt uttryckt.

      Svara
      • CeciliaL

        Min erfarenhet ar samma som Anna-Kajsas, men har faktiskt erfarit att olika GPS kan ge olika bra vagval – en del vill att man ska kora vidare och runt, medans andra foreslar att man vander, och ibland kan det bli onodigt langt om man foljer omvagen istallet for att vanda. Men annars tycker jag de ar helt utmarkta och att det gar snabbare med an utan.

        Svara
  3. CeciliaL

    Sakert har kundkretsen minskat, men jag tycker det ar superstor skillnad pa bildkvalitet pa mobilen jamfort med min lilla Nikon Coolpix kamera. Trots det tar jag de flesta av mina bilder med mobilen, aven om jag ar medveten om att det ar dumt, men det ar SA mycket enklare an att plocka fram kameran (som ar liten nog att ligga i handvaskan ratt ofta anda). Vad galler GPS sa tycker jag mobilen ar helt hopplos, forutom att jag inte har obgransat med data iaf. Min riktiga GPS ar oerhort mycket battre pa att navigera och dessutom mycket snabbare, plus att den inte stanger av sig sa fort det ar litet daligt tackning (vilket det ju ofta ar pa landsbygden och aven dar det ar djupa dalar som det ar i manga av ’mina’ omraden). Sen har jag en GPS klocka till ridning och lopning ocksa, mycket smidigare an att pyssla med mobilen, battre tackning, plus att man inte maste ha nan speciell hallare utan den sitter pa handleden. Sa for mig personligen galler det val inte – har mobil OCH kamera OCH GPS (x2) OCH tablet OCH dator pa skrivbordet…

    Svara
  4. Prick

    Jag tycker var och varannan har jättefina kameror OCH mobiler. Tror tekniken blivit mycket mer tillgänglig och många hobbyfotograferar på ett ”professionellt” vis. När det gäller GPS tycker jag mobilen fungerar bra, skärmen är ju ungefär lika stor så någon jätteskillnad är det ju inte. Problemet blir om man vill ringa samtidigt 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>