Måndag- regn!

Idag började jag dagen med ett dressyrpass i ridhuset och med facit i hand var jag väldigt glad att ha ”klarat av ” detta innan jobbet.

Det har nämligen regnat ganska mycket under stora delar av dagen och även om jag har lyxen att ha ett ridhus på anläggningen var det ändå skönt att bara gå in i stallet och pyssla efter jobbet och slippa rida i regnet, om än inomhus.

Vicke var duktig och jobbade på bra och Messy var minsann lika duktig hon på eftermiddagen även om hon inte behövde dressyrjobba utan bara tränade på att bli borstad.

Jag varierar mellan att borsta henne i boxen och på stallgången för även om jag I SAK är lite av en motståndare till att borsta, sadla och dylikt i boxen om man inte måste så tycker jag ”så klart” att man SKA kunna göra det- om man vill.

För mig är boxen lite av hästens fredade zon där jag inte ska klampa omkring om jag kan slippa men har man tex ingen stallgång att stå på så förstår jag ju om man väljer att tex borsta i boxen- något jag själv alltså undviker, också för att jag tycker att det är mer bökigt att stå med en massa halm omkring sig när man kanske borstar ben, lindar dom osv.

Messy  står lika fint i boxen som på gången och idag hjälpte en stallkamrat mig att kratsa hennes bakhovar, något som tidigare inte gick så lätt men som idag skedde utan större drama.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>