Är ni igång?

IMG_2791

Noterade då jag var i Ullared för någon vecka sedan att de hade en hel avdelning med bara julpynt- det tidigaste jag sett detta där var ett år då jag var där i AUGUSTI?!?!?

Och så kan det kännas ibland tycker jag- att man knappt har hunnit packa ner el-ljusstakarna förrän det är dags att ta fram dom igen- det enda ”julpynt” jag personligen ägnar mig åt.

Men hur är det för er del- har ni börjat planera för julklappar och annat som hör denna högtid till?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Na, fy tusan, det enda jag har planerat ar vart arliga besok till Svenska Kyrkan i London pa Lucia, samt ett helgbesok i Sverige 1a advent (da vi ska fa ata julbord pa restaurant for forsta gangen, samt ga pa julmarknad). Julklappar koper jag i december, resten gor jag val sista veckan eller sista 2 veckorna innan jul. Inte for att jag pyntar mycket, tycker bara det ar tjafsigt och sa blir det sa deppigt nar man tar ner allt efter jul! Ljus, julgran, adventskalender och en elljusstake racker for mig.

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    I fallet med ullared skulle jag gissa att majoriteten av deras besökare i oktober inte kommer tillbaka före jul. Ska de sälja julprylar till dem måste det ju finnas framme nu. Fast jag personligen planerar inte så långt i förväg.

    Svara
    • Birgitta

      Så tror jag också- det är därför de ”sätter igång” redan i augusti.

      Men jag tycker nog att ”man” börjar både julskylta och sälja julgrejer tidigare och tidigare för…tja inte VARJE år…men nästan…

      Svara
      • CeciliaL

        Tycker jag med. Och det ar sa urtrist. Jag vill minnas att ’forr i tiden’ var januarinumret av damtidningar JUL-numret. Nu kommer ju januarinumret i borjan av december sa darfor ar januarinumret fullt av jul-grejs… och likasa decembernumret… och novembernumret… zzzz

        Svara
        • Birgitta

          Ha ha ha… Snacka om sammanträffande?!?! Mailet efter din kommentar i min inkorg hade rubriken ”Äntligen är Amelia jul här”?!?!

          Svara
        • CeciliaL

          Jag menade forstas att forr i tiden var DECEMBERnumret julnumret! och nu ar det alltsa 3 upplagor som ska agnas at detta jippo… stooon… (och ha da i atanke att jag ALSKAR jul, Lucia och allt som hor till!)

          Svara
  3. silverbjälke

    NEJ, Blir fan vansinnig av julsaker NU!!!! Julplaner börjar runt lucia någon gång och då fixas det lilla julpynt man mäktar med, typ en röd liten häst och en tomte. Såg förresten att tomten sitter kvar bakom gardinen sen förra året 🙂 !!!!! den är ju grå, helt utan rött på så det har väl bara blivit så…………….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>