Söndag- underbart

Tänk att det är den 2 november idag och att det fortfarande är runt 12-14 grader mitt på dagen!

Sådant ”udda” höstväder är i alla fall jag väldigt tacksam över och det var skönt att kunna skritta ut i täckväst utan att frysa.

Vicke fick förbli täckeslös under turen även om täckesnarkomanin är i full blom hos andra- det såg jag både på tävlingen igår och kring vår anläggning.

På tal om täcken invigde jag idag ett termotäcke jag köpte i Ullared i mars för ynka 199 kronor, se bild nedan.

Satt som en smäck gjorde det och då lyckades jag förmå mig att slänga det termotäcke jag köpte för samma summa för massor av år sedan och som har vägrat att gå sönder så pass att en avyttring hade känts befogad.

Men nu åkte det i soporna- fullt fungerande men urtvättat och trist!

IMG_0031

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag kan iofs tycka det är täckesmani nog att lägga stalltäcke på nu när det är så här varmt, helklippt eller ej.

    Svara
    • Birgitta

      Vårt stall har en utmärkt ventilation vilket gör att det kan bli ganska kallt nattetid och konstigt nog ffa i Vickes (hörn)box.

      I just den kan man ibland känna ett rejält vinddrag vilket JAG tycker är bra medan mer ”känsliga” hästägare säkert hade stängt fönstret.

      För några morgnar sedan var det plötsligt 3 grader på morgonen och jag fick skrapa rutorna och eftersom det kan växla så vill jag ha täcke.

      Som en parentes tycker jag att det är långt värre med övertäckning på hästar som rids (är i rörelse)- i liten grushage/ box kan hästen inte alls röra sig så för att hålla värmen.

      Svara
  2. AU

    Vi använder aldrig stalltäcken på våra helklippta hästar. De står med utetäcken dygnet runt (använder enbart Horseware täcken). Främsta anledningen är att vi inte har lust att byta på alla våra hästar men också för att jag tycker att de här täckena sitter mycket bättre än ett stalltäcke och dessutom andas de ju på ett helt annat sätt. Vi har ett stall med superventilation, både ”naturlig” i form av fyra ingångar till stallet (vi har nästan alltid alla dörrar öppna) samt att vi har en AC som vi kan sätta på och bestämma själva vilken temperatur vi vill ha i stallet.

    Personligen tycker inte jag att det ser ut som att ditt täcke på bilden sitter ”som en smäck” men det kan givetvis ha med vinkeln på bilden att göra samt hur hästen står. I mina ögon stramar det för mycket över bogen/bringan och jag vill ha det högre upp mot halsen, dvs inte så djup urringning.

    Svara
    • Birgitta

      Hihi, jag såg också att bilden såg lite konstig ut men hade inte tid att ta om kortet (otålig häst som ville in och äta och häst som klipptes med bullrande klippmaskin bakom honom).

      Svara
    • CeciliaL

      Tankte detsamma – det tacket sag inte ut att sitta bra over bringan alls! For ovrigt haller jag med AU, det ar manga manga ar sedan jag slutade helt med stalltacken, anvander enbart utetacken, och vanligen HW, Premier Equestrian eller FAL Pro.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>