Måndag- morgontips

Nu var det av olika anledningar ett tag sedan jag red på morgonen men idag var det dags igen- till undertecknads glädje.

Jag har verkligen inget emot att börja mina dagar med dressyr och därefter bege mig till jobbet.

Vi har på min arbetsplats börjat med en mycket trevlig måndagsmorgonvana som jag gärna vill tipsa er om: vi inleder denna vardag med gemensam frukost.

För mig som oftast precis har avverkat ett svettigt dressyrpass smakar det extra gott med goda frallor och pålägg men man behöver verkligen inte vara ryttare för att uppskatta denna start på dagen!

Efter jobbet blev det bara snabbt pyssel med Vicke (byte av täcke, bootsavtag, lite extramockning) och en lika snabb avborstning av Messy.

Hennes tålamod på stallgången vill jag inte fresta för mycket men hon får ”stå ut med” att bli borstad över hela kroppen och få benen lyfta.

Nu har jag också börjat ”hovslagarträna” henne genom att ”slå” på hovarnas insida, ungefär som om jag verkade dom- detta gör jag än så länge bara med framhovarna som hon orkar hålla upp längre och lättare än bakhovarna.

När jag körde hem var klockan bara fem men det var redan mörkt- det är ganska deprimerande tycker jag.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>