Tisdag- suck….

Jag kan inte påstå att jag blev så där jätteförvånad då jag idag på eftermiddagen fick ett sms om att Vicke hade trampat av sig en sko i hagen- detta har jag ”väntat” på i typ 2 veckor (pga lösa skor) men inte kunnat göra något åt eftersom min hovslagare har varit bortrest.

Det positiva är att skon är väldigt ”bra” avtrampad med noll hornförlust och att hoven kommer att bli omskodd på torsdag- det negativa är ju att dagens träning blev inställd.

Men som jag sa till en annan hästägare i stallet: har man inte större bekymmer än så får man kanske vara tacksam.

Eftersom det inte blev någon ridning idag har jag i stället gått med Vicke i ridhuset i 20 minuter- med hans usla hovställning och med tanke på vårens hovledsskada vågar jag inte ens skritta honom uppsuttet vilket jag inte hade tvekat att göra med mina tidigare hästar (Archie har tom tävlat dressyr utan en baksko- helt utan problem).

Innan jag körde hem passade jag också på att lyfta alla Sams hovar- jag tänker att det är lika bra att börja med detta tidigt så att det inte blir någon ”grej” av det senare, när han är en enorm och stark hingst.

Skulle jag sammanfatta Sam med ett ord idag skulle jag nog säga GOD, han är så totalt tillitsfull och det gäller att utnyttja detta så mycket man kan tänker jag.

Han är inte alls ”mammig” utan går att leda fint både framför och bakom henne, att sätta på grimman är en baggis och hovlyftandet idag gick också hur lätt som helst.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Kan du inte dra i.en ny söm eller två om du ser att skon är lös? Det kan ju förebygga tappade skor om du.måste vänta så länge på hovslagaren.

    Svara
    • Birgitta

      När det gäller sko-kunskaper hos mig själv är dessa NOLL. Jag har verkligen ingen aning om hur jag skulle slå in en eller flera sömmar.

      Att dessutom börja ”mickla” med detta på en häst med så på olika sätt knepiga hovar som Vickes (sulöm, låga trakter, dålig hovkvalité) skulle jag aldrig våga- tänk om han blev halt pga min klantighet?

      Jag har däremot vid något tillfälle bett ANDRA hovslagare än min egen att göra just detta du föreslår om de varit på plats för att sko andras hästar.

      Konstaterade i morse att Vicke haft lika många tappskor på ett halvår (3) som jag haft på de andra hästarna på typ 10 år (helt sant….).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>