Äckeldjur

Ibland har jag lite roligt åt hur maniskt vissa hästägare skurar sina hästars vattenkoppar medan djuren själva glatt kan gå ut i hagen och dricka ur en vattenpöl eller ett kar som inte tvättats ur på Gud vet hur länge.

Jag tror, som jag har berättat om tidigare, inte på hysterisk rengöring av varken vattenkärl eller att hindra hundar från att stoppa tex en hästbajs i munnen- och nej, varken Vicks eller Soya lever i smutsig misär men behandlas inte heller som om de skulle falla ihop om en bakterie kom i deras väg.

Det till och med jag har reagerat på och både tycker är uräckligt och vill stoppa är när både katterna och en del hundar (inte Soya vad jag har sett) dricker vattnet som samlats på gödselstacken 🙁 .

Det ”vattnet” är näst intill svart och borde rimligtvis innehålla både kiss och bajs- DET kan väl ändå inte vara nyttigt??? Urk, urk, urk!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    bläää! Vi använder det vattnet och vattnar i trädgården ibland, bra krut i men jätteäckligt ju! Våra katter skulle aldrig kunna tänka sig att dricka av det.

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jättekonstigt, katter är ju normalt inga snuskdjur utan rätt fina i kanten sådär… (utom när de kommer springandes med en halväten mus i mungipan, det är rätt äckligt, men det är ju deras jobb)

    Svara
  3. Prick

    Ja, katter är lite konstiga ibland. Jag byter vatten i skålen varje dag men det kan ändå vara godare (?) att dricka smutsvatten från pölen på marken utanför stallet.

    Svara
    • Birgitta

      Min hund är likadan- kan inte ligga på hårt underlag, fryser lätt, vill inte gå i regn= en riktig ”fin i kanten”-dam men som glatt äter kadaver och dricker ur vattenpölar 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>