Dagens reflektion

Avdelningen ”livet är orättvist”:

Det är med vackra hästar som med dito människor: ”allt klär en skönhet”.

Man kan trä en svart sopsäck över en vacker, långbent häst- den kommer ändå att vara snygg!

Och den fula stackaren….den kan man handla ihjäl sig vad gäller exklusiv utrustning: ingen lägger märke till den ändå….

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Nja. Nej.
    Skönheten sitter i betraktarens öga.
    Jag kanske inte alls tycker att den långbenta du tycker är vacker. Jag kanske tycker en kortbent lurvig ponny är det vackraste som finns.
    Samma med människor.
    Vad är en ful häst? Eller en ful människa?
    Nej.

    Svara
    • Birgitta

      I mångt är det så ja men jag kan tex ändå förstå varför modeller är smala och framför allt långa.

      Jag tycker i alla fall att det mesta i klädväg bärs upp bättre av långa varelser (gäller även hästar) än av korta.

      Jag kan ibland tro att vissa plagg sitter på ett visst sätt på mig men när jag tittar i spegeln kan jag konstatera att tyget hade fallit bättre om jag varit längre.

      Och uppenbarligen tycker en majoritet som jag eftersom modeller varit långa i många, många år så det är liksom inget mode som tycks ändra sig.

      Svara
      • Linda

        Okej du tänker så. Just det kanske jag kan hålla med om till viss del men jag sätter inte likhetstecken mellan modell och vacker.

        Svara
        • Birgitta

          Sedan finns det ju mängder av saker som är subjektivt vackra så klart men också många som en majoritet finner tilltalande.

          Svara
  2. AU

    Modeller är ju långa och smala eftersom de ska vara levande klädgalgar och det är klart att kläderna sitter (hänger?) bra på dem. Själv är jag 178 cm lång och väger 64 kg, hyfsat smal alltså men jag väger säkert ändå 10 kg mer än en modell… Kan hålla med om att det finns en del specifika klädesplagg som jag tycker att vi långa bär upp bättre (t ex hellånga klänningar) men annars tycker jag enbart det handlar om att ha kläder som passar ens kroppsform (och i rätt storlek!) och gärna i bra kvalitet så de ”faller snyggt”. Tänk bara på alla gör-om-mig program osv, där får ju personerna hjälp med styling och kan verkligen förvandlas från gråa möss till färgstarka personligheter och man gör ju inte om längd och vikt. 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>