Fredag- nackstyckslook

Ännu en ledig fredag går mot sitt slut och det har varit full rulle.

Jag och Vicke inledde morgonen med ett dressyrpass i ridhuset där ryttaren fokuserade på att se nackstycket hela tiden- då är formen bra.

Eller…hela tiden red jag inte så, jag började och slutade passet i låg form, försökte få så lång hals  och så mycket swing i ryggen som möjligt.

Idag blev det också cavalletti-jobb och när detta var klart avslutade jag med galopp där ”samlingspoletten” verkligen har ramlat ner.

Och nu kan jag hjälpa till med spöt, touchera bakdelen utan att Vicke säger som han brukade ”Vad är det frågan om…lägg av…jag blir förbannad” (gärna åtföljt av en liten bakutspark).

Nu är det i stället”Ok, jag tar i lite mer” och det är precis den responsen jag vill ha- spöet ska ju vara en hjälp, inte en bestraffning.

Idag har jag också varit på massage, lämnat bilen på verkstad och (knappt 5000 kronor senare) fått den godkänd på besiktningen- alltid en gigantisk lättnad.

Lite storhandling har också hunnits med, matlagning (kors i taket), lite julpyntade och så fick Soya en cykeltur.

Vädret har verkligen varit på min och djurens sida hela dagen men 10 minuter efter hagintaget började det regna rejält och gör så fortfarande. Där fick jag för att jag precis innan vi tog in hästarna kommenterade att våra hagar var så torra och fina….suck….

image
Cavalletti-jobb: något jag planerar att ägna mig åt en del.

Ett tips; glöm inte skydd runt om även om du vanligtvis rider utan. Få hästar klarar att i alla fall någon gång inte bonka i bommarna, framför allt om de är upphöjda.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>