Lördag- försiktig förändring

Efter en jäkla massa regn igår kväll var det väldigt skönt att rida ut i ett soligt (!) Grevie i eftermiddag och varmt var det också så termobyxorna fick stanna hemma minsann.

Idag fokuserade jag på låg form och att jag kunde ställa Vicke inåt och utåt för lätta hjälper.

Som jag har berättat är målet framöver en högre form med näsan väl framme men detta måste få ta tid annars tror jag att det finns risk för onödig träningsvärk och både fysiskt och psykiskt motstånd.

Det är ju som när man börjar styrketräna på gym tex. Hur många har inte dagar efteråt  haft så ont i alla muskler att de knappt kunnat röra sig- bara för att de börjat använda kroppen på ett sätt som den inte är van vid?

Så min ”högre-form-träning” måste varieras med en lägre dito och ridning där jag försöker att stretcha Vicke- inte bara tänka tävlingsform, tävlingsform.

Det blev en timme med en hel del trav och galopp och med skritt däremellan och i början och slutet. fin känsla i handen och en häst som gick spänstigt och mjukt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>