Måndag- lågt

Efter några pass med fokus på högre form red jag idag i en lägre dito och försökte bara få halsen så lång som möjligt.

Som jag redan har nämnt tror jag att det är viktigt att inte fastna i ”högre-form-tänket” utan att fortsätta att variera passen.

I galoppen växlade jag mellan så samlad galopp som jag kunde få utan travavbrott, arbetsgalopp och så ökad galopp i lätt sits.

Nu har jag också börjat lägga in några galoppombyten åt vardera hållet i slutet av varje pass, här vill jag att de ska ske på en rak linje och på hjälpen och än så länge är det lite si och så med den saken.

Bytena från höger till vänster  brukar bli bra om än liiiite ”off course” medan bytena från vänster till höger ibland blir ett språng efter hjälpen.

Där har jag i alla fall lyckats borra mig ner i sadeln i stället för att försöka ”hjälpa till” genom överdrivna hjälper och genom att lätta ur sadeln.

Planen är att träna så ofta på detta att det går lättare och bättre för varje gång och jag tycker redan att det går åt rätt håll.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>