Fredag- storm!

Alla stormvarningar till trots körde jag och en stallkamrat med Vicke till X- planen, som också höll, var att hinna hem i tid innan blåsten tog i.

Vicke skötte sig, som alltid höll jag på att säga, fint och det är trevligt att även som betraktare och inte bara som ryttare som kanske önsketänker och inbillar sig 🙂 se framstegen med bärigare galopp och bättre samling i både denna gångart och traven.

En bloggläsare (Johanna) frågade härom dagen om jag varierar formen under passen och även om jag inte gör det alla gånger så är X ganska noga med både detta och att ibland ställa sig i lätt sits för att belöna och hjälpa ryggen.

Nu är jag glad att vara inomhus och under en filt- det ska bli intressant att se vad det blir av stormen och framför allt hur länge den kommer att pågå.

Idag kunde vi ha hästarna ute- imorgon går det kanske inte?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Kul att du fortsätter hålla koll och rapportera åt mig! 🙂
    Jag har en föreställning om att proffsen är bättre än oss på att variera formen och arbetet, men det är kanske inte så konstigt eftersom de helt enkelt rider bättre och inte behöver ta sig tid i ett arbete för att själva få till det liksom? Mycket går nog mer naturligt och snabbare för dem?
    Lätt sits är i galoppen antar jag?
    Har noterat att du skrivit mycket om att ”lätta i sitsen för samling” sista månaden, DEN gillar jag! 😀
    Det fungerar jättebra för oss, vi höll på med det fjol vinter, men det är ju inte den där gamla ridskole-grejen man lärde sig (”sitt TUNGT” var väl ett konstant kommando då) men nu tycker jag faktiskt jag har fått in det lite i kroppen och inte blir lika tung i sadeln och dessutom kan lätta av lite vid behov också. Enda bekymret är att det är svårare att sitta stilla i sadeln, och alla tränare säger i och för sig att det inte är ett önskemål (bättre en rörlig följsam sits) men jag önskar jag kunde sitta så där snyggt och stilla i sadeln som de bästa gör (de är ju både följsamma rörliga och stilla men de är nog mer vältränade än mig ;)) men jag får väl jobba på det 😀

    Svara
    • Birgitta

      Jo, proffsen får ju till bra ridning mycket snabbare och det är också en sporre för mig som ju sköter vardagsträningen: att X tack vare även MIN ridning/ utbildning ska komma till bra arbete så fort som möjligt.

      Eftersom varje pass kostar 500:- vill jag inte att han ska behöva ”slösa tid” på det allra mest grundläggande när vi är där och ju bättre jag har ridit hemma desto mer ”avancerat” kan han rida mer direkt.

      Svara
      • Birgitta

        Angående att sitta lätt i sadeln var det Christina som gav mig denna nyttiga aha-tanke för några veckor sedan.

        Precis som du skriver Johanna har jag tidigare många gånger fått höra att jag just ska ”sitta tungt i sadeln” vid samling vilket ju egentligen är helt ologiskt när man tänker efter.

        Om inte annat på en mer otränad häst behöver man hjälpa den i början och det gör man knappast genom att tynga ner ryggen ännu mer.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>