Vintervila? Inte i Skåne i alla fall

Satt och tittade i Tävlingsdatabasen och konstaterade att tävlingsuppehåll nästan inte existerar i Skåne- i varken hoppning eller dressyr.

Det är ungefär mellan mitten på december till mitten på januari som det är helt tävlingsfritt vad gäller dressyren- sedan kör det igång igen, på i princip alla nivåer.

Jag gissar att det är tävlingsarrangörerna som har rättat sig efter de tävlandes vilja- kan ju inte tro att man vill ordna arrangemang som inte lockar en käft mitt i den ibland värsta vinterkylan?

Själv kan jag inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt att ”frestas” till så snart tävlande igen?

Väder och temperaturmässigt är det oftast vansinne att ge sig iväg och frysa mer än häcken av sig men det kan man ha en tendens att glömma när man sitter framför datorn och tycker att  ”det är ju så nära”. Fast man fryser ju inte mindre för det….

Vad tycker ni?

Väntar ni till vårens varma solstrålar innan ni beger er eller vad styr när ni börjat tävla igen?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Hade gärna tävlat mer om det fanns möjlighet. Passar på göra vetcheck på vintern så man i värsta fall kan lägga vilan när det ändå är tävlingsfritt. Annars är det egentligen ingen vintervila. Precis som du själv är inne på – man vill förfina och förbättra till nästa säsong. Fast jag tror vädret styr mycket och är det snöstorm och drivis dämpar det förstås tävlingsivern.

    Svara
  2. JohannaB

    Vi har tävlingsuppehåll oktober-mars i princip, eller rättare sagt finns det två tävlingar i mars och oktober men inga alls i november-februari.
    För mig är det lika bra, vi har vinterväglag och bland det besvärligaste som finns på tävling är -20 grader utomhus 😉
    Jag föredrar tävlingar i plusgrader, särskilt som jag gillar meetings och uteboxar blir KALLT att t ex knoppa i vintertid?
    Vi har dessutom bara ett par (just nu två) klubbar med dubbla ridhus så hos oss begränsas tävlingsarrangerandet av risk för att inte ha underlag för att kunna rida fram utomhus under vinterhalvåret.

    Svara
    • Birgitta

      Snacka om skilda världar….

      I Skåne är det numera snarare regler än undantag att det finns 2 ridhus på tävlingsanläggningar, ibland till och med 3 (!!!).

      Jag kan på rak arm knappt komma på ett enda ställe med ett ridhus faktiskt….(efter låååång fundering kom jag på ett, i Landskrona).

      Svara
      • JohannaB

        Det är väldigt mycket billigare att bygga ridhus i Skåne 🙂
        Vi har en helt annan snözon, har alltid isolerade ridhus och ofta är de också uppvärmda så på så vis har vi det lyxigare än vad ni har det 😉
        Men då blir det istället färre ridhus då….

        Svara
        • Birgitta

          Ja i min värld behöver ni med er evighetsvinter mycket mer än vi 2 ridhus/ anläggning annars blir det ju omöjligt stt tävla flera månader om året.

          Men jag förstår om kostnaden styr, som mycket annat.

          Svara
  3. Jessika

    Här är det utbudet som styr. För min del, som tävlar låga klasser lokalt och helst inte vill åka vansinnigt långt för det så är den sista tävlingen i början av november och den första i mitten av april. Så det är ett ganska långt uppehåll, men det är lika bra för vädret blir ju vidrigt under uppehållsmånaderna och det där med dubbla ridhus finns inte alls här. Eller jo förresten, på ETT ställe kom jag på nu – det var där de hade den sista tävlingen i november i år. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>