Fredag- fortsatt oväder

Hittills tycker jag absolut inte att man kan klaga på den skånska vintern, i alla fall om man som jag vill slippa snö och minusgrader. Snö (läs: lite vitt som försvann direkt) har vi haft en dag och minusgrader inte många fler men däremot har det både regnat och stormat mycket- inte alls trevligt!

Idag kom hästarna inte ens ut i hagen och ärligt talat tror jag att de stod bättre i sina boxar än i ösregn och blåst.

Till imorgon är det utfärdat stormvarning men man vet ju aldrig riktigt hur prognosen stämmer.

Vicke och jag dressyrade i ridhuset i morse och jag hade en fin känsla hela tiden även om formen (medvetet) var låg.

Jag red mycket slutor och bestämde mig just för att skita i formen och bara koncentrera mig på att verkligen få igenom tillräcklig tvärning och böjning, både på volt och utmed långsidorna.

Jag har ju mer problem med slutan undan vänster skänkel, den blir gärna för rak men idag tänkte jag på Carl Hesters ord att verkligen upprepa tills det görs rätt och inte nöja mig med något halvdant 🙂 .

Bytena flöt på fint idag- från vänster till höger är de riktigt fina och bra på hjälpen och även de från höger till vänster har utvecklats även om de fortfarande inte alltid sker på hjälpen utan ett språng efter. Men flytet är bättre och jag sitter bättre så det ska nog ge sig.

Jag avslutade som vanligt med lite tempoväxlingar och även här finns det mer att önska men jag tycker ändå att grundtraven har förbättrats och jag kommer bara att ”nöta vidare” med detta.

Efter jobbet blev det en utomhuspromenad i ganska rejäl blåst och det var utan tvekan med lättnad vi återvände till stallet utan några incidenter.

Soya, som jag därefter tvingade ut på en promenad var säkert arg som ett bi där hon stretade emot i kopplet men eftersom det som nämnts kanske ska blåsa ännu mer ikväll och imorgon är det lika bra att ha motionerat henne tillräckligt redan nu- vi ger oss inte ut i storm.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>