Lördag- men ge mig en Oscar någon….

Eftersom vi kanske drabbas av storm under dagen ville jag vara förutseende och ha hästmotionen avklarad redan på morgonen- dock fick jag revidera min ursprungsplan att skritta ut eftersom det ösregnade.

Att rida dressyr 3 dagar i rad tyckte jag inte kändes så välplanerat så det fick bli tömkörning och även där hade jag en plan.

Bloggläsaren Johanna utmanade mig på Facebook att visa en ny film där jag tömkör Vicke (eftersom hon hade filmat SIN häst)  och jag svarade att han är såååå lätt att tömköra; ”man kan göra det med lillfingret” minns jag att jag svarade henne eftersom det faktiskt är helt sant.

Och jodå, hästen kan tömköras med en finger men faktiskt (???) visade det sig vara MYCKET svårare att filma OCH tömköra, med eller utan ett eller flera fingrar.

För att säga som det var så var det helt enkelt skitsvårt att filma och jag gav snabbt upp eftersom jag insåg att det var viktigare att komma till ordentligt arbete hellre än det jag sysslade med.

När jag tittade på filmerna i galopp, framför allt den längsta (30 sekunder kort) insåg jag att jag har lyckats med ett cineastiskt mästerverk…..eller inte?

Titta och njut:

Filmaren tror att hon filmar mer än vad hon gör

Lite bättre?

Jag ska nog hålla mig till skritt!

 

image

Redo för tömkörning

image

Du kan ta hur många kort du vill- jag tänker INTE ta fram öronen.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sara

    Ett litet tips, om du ändrar inre tömmen till ”rätt” sätt får du bättre effekt av tömkörningen oavsett om du kör på volt eller rakt fram.
    Ta inner töm genom bettringen (utifrån och in) och fäst i passande ring på gjorden beroende på hur du vill ha formen. Du kommer att få mycket lättare att inverka på hästen då.

    Svara
    • Birgitta

      Jag är ganska van vid att tömköra och har provat flera inspänningar genom åren (på olika hästar).

      Vicke ska enligt min mening inte alls vara inspänd, om något borde han ha en checkrem (sådan som en del travare har i loppen för att hålla upp huvudet) 🙂 .

      Han är så mjuk/ vek i halsen och vill inget hellre än att fälla in skallen och alla formen av inspänningar hjälper honom bara i detta uppsåt.

      Tycker så som jag har tömmarna fungerar good enough men han fick gärna komma fram mer med huvudet, något jag också arbetar med uppsuttet.

      Svara
    • Anna-Kajsa

      Fast om det är ”rätt” eller inte beror ju på hur hästen jobbar och vad man vill uppnå? Det är ett sätt av många att sätta tömmen.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Oj, den kommentaren skrev jag för jättelänge sedan – samma dag som inlägget kom ut eller nåt!

        Svara
    • Birgitta

      Ja visst borde jag…skicklig som få…

      Kan ju inte heller skylla på min snälla häst.

      Insåg dessutom efteråt att jag trodde att jag hade filmat många fler sekvenser än vad jag faktiskt gjort…suck…

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>