Ökad konkurrens- bättre service

Jag har berört detta i tidigare inlägg; hur jag noterat att servicenivån hos vissa veterinärer/ kliniker ökat i takt med att flera diton har etablerats sig, dvs att konkurrensen har ökat.

Och det är ju perfekt för oss konsumenter/ djurägare; så mycket som veterinärvården kostar i reda pengar och så mycket bekymmer som ett sjukt djur kan orsaka oss.

Senast i raden att förbättra servicen är djursjukhuset i Malmö där Soya är patient.

Numera kan man få besökstider vardagkvällar till 20.00 och lördagar 9-16 utan extra kostnad!

Dessutom är tidsbokningen öppen hela veckan, dvs även lördagar och söndagar så man behöver inte våndas till på måndag morgon innan man kan få en besökstid om djuret blir sjukt på en helg (och det slår ju aldrig fel; det är då 90 % av alla djur insjuknar enligt min trista erfarenhet).

Mycket bra, mycket bra och jag ser förväntansfullt fram emot ännu fler förbättringar.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Generellt sett tycker jag ”ökad konkurrens-bättre service” (eller för den delen ”ökad konkurrense – lägre priser”) är en fin teori som inte funkar i praktiken. Bilbesiktningen och tågresor är bara två exempel där det definitivt inte blivit bättre med ökad konkurrens, och fler finns. Men när det gäller djurvården har verkligen servicen blivit bättre. Det kan bero på ökad konkurrens, men det kan också bero på att människor idag är beredda att betala bra mycket mer för att ge sina husdjur vård än de var för låt säga 20 år sedan. Dessutom har vi försäkringar som täcker upp, vilket man inte har haft på samma sätt historiskt. Hur många katter hade försäkring, t ex , om man bara går 10 år tillbaka i tiden?

    Svara
    • Birgitta

      På vilket sätt tycker du att bilbesiktningen har blivit sämre?

      Jag tycker nämligen att det har blivit bättre med fler stationer = lättare/ snabbare att få tid.

      Dessutom har jag börjat besiktiga bilen på en ny besiktning (vid Rosengård) där personalen verkligen är super-serviceminded!

      Känns öht som att ”dagens besiktningskillar” har en helt annat service-känsla än de ”gubbar” jag mötte för 20 år sedan.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Jag tycker bokningssystemen är knöliga, och så gäller det att komma ihåg vilken firma man bokat hos. Dessutom insåg jag efter en hel del trasslande att vår närmaste station hade en höjdbegränsning, därför kunde jag boka in bil men inte släp där. Men du har ju rätt i att det är lättare att få tag på tider nu än ”förr”. Men priserna känns ju minst lika höga som när det var monopol.

        Svara
  2. Anna-Kajsa

    Jo, en sak till: när man som vi inte känner till området och vilka företag som har besiktningar där måste man söka hos olika företag för att hitta, det finns ingen samordnad lista över ställen.

    Svara
    • Prick

      Tycker också det är krångligare att hitta bilprovnings-anläggningarna. Tycker heller inte att något blivit bättre, kanske inte sämre heller iofs.

      Ett exempel på försämring däremot är apoteken. Sämre utbud och ingen samordning. Svårt att få tag på vissa varor ffa till djur.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>