Tisdag- 9 grader!!!!

I eftermiddags när vi var ute på en del hembesök konstaterade jag och min kollega att det var 9 grader ute?!?!? I januari…

Tyvärr är vädret fortsatt trist, värmen till trots, regn och regn och mörkt nästan hela dagen.

Då kändes det ”ljusare” att avverka en fin träning för Christina idag, både hon och jag var nöjda.

Det märks att Vicke har blivit starkare och lagt på sig muskler, om inte annat ser jag det på att han har ”vänt manen”.

Han har alltid haft en rejäl ”hingsthals” men med den enda fläcken på sin skönhet 🙂  , MANEN som har legat spretig åt båda hållen.

Nu har hela hårsvallet lagt sig åt vänster (merparten låg tidigare på höger sida) och jag hoppas verkligen att den stannar där.

Idag låg fokus som vanligt på skolorna och jag konstaterade (ganska självklart för de flesta antar jag?) att ”mycket hänger på yttertygeln” och att hästen verkligen tar ett stöd där och inte bara viker halsen. Böjningen ska ju ske för skänklarna.

Gjorde också en del öppnor ur förvänd sluta på långsidorna genom att bara ställa om, det fungerade bra och då fick Vicke sitt svaga högra innerbakben med sig.

Den riktigt samlade galoppen känns super, de enkla bytena kunde vara bättre eftersom de fortfarande faller isär något. Jag skulle önska en häst som är ännu mer ihop och på bakbenen men det är ju mycket en styrkefråga och hästen är lång och stor.

Men sammantaget mycket fin grund-känsla eller vad jag ska säga, formen fortsatt bättre och tyglarna inte för långa hela tiden i alla fall 🙂 .

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Jag läste rubriken som att det var MINUS 9 grader! Vi har också konstigt väder: +14 häromdagen och ikväll +1 och risk för snö, för första gången på 2 år!

    Svara
    • CeciliaL

      Och ser man på, någon cm snö har vi mycket riktigt fått under natten! Stängde Ps boxdörr igår kväll för första gången denna vinter och det var nog lika bra.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>