Försöka går ju….tydligen

Minns ni diskussionen vi hade i förra veckan om ungdomar som lever på andras bekostnad och välvilja, utan verklighetsförankring?

Ha ha ha…jag upphör aldrig att förvånas….

Läser på Facebook om en ca 20 årig ryttare som enligt sina egna ord ”har tänkt utanför boxen” och det får jag nog allt säga att hon har.

Tjejen satsar på internationellt tävlande med sin häst och har ju, helt riktigt, insett att detta KOSTAR.

Och eftersom hon på grund av att hon måste träna sin häst (obs EN, ONE, UNO häst) så finns det inte tid till heltidsarbete utan en bättre idé är om läsarna sätter in pengar på hennes bankkonto så att satsningen kan genomföras.

Ja, jag vet inte vad ni säger men min spontana reaktion är tveklöst ”Get a job lilla flicka”.

Fast eftersom den sista idioten tydligen inte är född så finns det faktiskt de som HAR satt in pengar på hennes konto, dock framgår inte beloppen osv. Men ändå?!?!?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Oj… Vet inte riktigt vad man ska säga.. Sponsorer kan man ju ragga på olika sätt men med EN häst ter det sig ju lustigt.. Hade varit roligt att läsa hela blogginlägget!

    Svara
  2. Prick

    Men vem är det som är en dumbom?
    Den som ber om pengar?
    Den som ger pengar?
    Eller någon annan?

    Visst var det en ryttare som red VM i fjol (ft) och var en ”vanlig” person med ett icke hästanknutet jobb och med endast en häst. Tror han dessutom var uttagen i lag. Fast minns inte vilket land. Helt säkert har han bett om pengar på alla möjliga vis.

    Svara
    • Linda

      Men han hade ju iallafall ett jobb, eller hur ;)?
      Jag tolkar det som att Birgitta reagerar på att denna ungdom i hennes inlägg anser att hon inte kan jobba heltid för att hon måste träna EN häst.

      Svara
      • Prick

        Ja, det framgick inte om han jobbade heltid eller ej, det var mer en reflektion av kommentatorn att det var en person med endast en häst och ett ”vanligt jobb”. Visst, man grejar ett heltidsjobb och i alla fall två hästar igång, gör ju det själv. Men vi vet väl inte om ”dumbommen” planerar att ha fler hästar än så? Då kanske hon behöver en deltidstjänst istället?

        Ähh, jag håller med om att det låter som att hon tänker naivt men om man brinner för nåt så kanske man också tar till lite olika medel för att lyckas? Vi vet ju inte om hon är morgonsdagens stjärna eller ej, eller hur 😉 ?

        Svara
        • JohannaB

          Paulinda Friberg är ju en ”vanlig” person med vanligt jobb som håller och tränar häst på elit-nivå så visst går det!
          Men jag kan också förstå att det kan vara svårt när man tävlar på internationell nivå med långa resor att få förståelse för att behöva vara ledig så mycket och ofta från ett vanlig tjobb (Paulinda är ju sine gen chef så hon avgör ju efter vad plånboken tillåter).
          Jag har en vän som satsar mot GP och bara hennes resor och tid som krävs för att hinna tävla på Elit-nivå i Sverige är imponerande, och kräver nästan ett jobb som tillåter friare tider (dvs jobba in tid när ingen tävling, vara ledig för att åka och tävla). Till och med jag som bara tävlar på regional nivå har svårt att kunna få ledigt för att åka på de meeting jag vill till, i år blev det bara fyra stycken av de önskade sex eftersom min semester inte kunde placeras efter meetingen 😉

          Men att inte hinna jobba heltid är ju heller inget hinder för att kunna jobba deltid, eller kanske som timvikarie så man kan tacka ja till fler timmar när det passar tävlingsmässigt och tacka nej när det krockar med satsningen?

          Svara
      • Birgitta

        Exakt Linda!

        Jag har inga problem med att folk ber om hjälp men då får man i alla fall FÖRST ha gjort vad man har kunnat för att på egen hand lösa sin situation.

        Och denna tös skriver klart och tydligt att hon inte har TID med ett heltidarbete pga sin satsning, inte att hon tex inte lyckats FÅ ett jobb.

        Svara
  3. CeciliaL

    Att hon vill ha pengar ar val inte konstigt, och crowdfunding ar ju trendigt numera, sa varfor inte prova – det ar ju ingen som tvingar nagon att betala. Att soka sponsor nar man bara har en hast ser jag heller inget problem med. MEN att inte ’ha tid’ att jobba for att man har EN hast, na det later mesigt. Deltid/flexjobb/timvikarie etc ar svaret dar, som Johanna skriver.

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Jag har inget emot fenomenet crowdfunding, tvärt om tycker jag det är trevligt att kunna bidra till sånt jag tror på om än med små summor. För en internationell satsning inom ridsporten räcker inte en vanlig heltidslön långt, och jag skulle absolut kunna tänka mig att lägga några kronor i månaden till en talangfull ryttare som kommer från en bakgrund där ekonomisk stöttning från andra (läs föräldrar od) inte finns eller räcker till. Jag gillar tanken att talang lyfts fram oavsett ekonomisk situation och jag kan tänka mig bidra för att få ridsporten mer ”demokratisk” på så sätt.
    Men OM det är så att personen inte vill jobba med något annat än att träna och tävla en enda häst känns det naturligtvis som fel person att lägga pengarna på. Men var det verkligen så det menades?

    Svara
    • Birgitta

      Jag vet inte hur man annars ska tolka följande citat:

      ”Jag har inte möjlighet att ha ett heltidsarbete eftersom ridningen och träningen kräver så mycket tid.”

      Och jag kan också I SAK sponsra vad som helst höll jag på att säga men inte under vilka premisser som helst.

      Och att vilja ”slippa” arbeta heltid som majoriteten av världens befolkning måste göra för att försörja sig ”bara” för att man vill satsa på sitt hästtävlande- nej, där går definitivt min gräns.

      Birgitta 78 år tycker i stället att ungdomar ska lära sig att arbeta för sin försörjning och sedan kan de göra vad tusan de vill på sin fritid- tävla internationellt eller sitta hemma och virka…det väljer man själv.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>