Ett superbra beslut tycker jag

Minns ni att jag hade ett inlägg om detta förra året?

Då som nu tycker jag att det är YPPERLIGT att man slutar att lotta ut hästar av många olika anledningar.

Precis som det nämns i länken så är det verkligen inte ett hastverk att bli hästägare utan ett beslut som borde rendera både rejält med eftertanke och matchning av häst kontra ryttare.

Dessutom vet ju alla som har häst att kostnaderna för detta djurslag inte tillnärmelsevis går att jämföra med vad det kostar att ha andra ”husdjur” och dessutom ska man finna en för alla parter lämplig stallplats till sitt djur.

Att då ”få en häst på halsen” bara för att man kanske obetänksamt har köpt en lott….nej…det KAN bli hur fel som helst.

Kanske har man inte heller nytta eller glädje av en hästtransport om man nu skulle råka vinna densamma men den är hur som helst ett dött ting som man kan låta stå tills man har figgat ut vad man ska göra av det eller man får det sålt.

Vad tycker ni?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Jag är lika rädd varje år att jag ska vinna den där hästen. Men transporten vill jag gärna ha!

    Svara
  2. CeciliaL

    Tavlingar dar man kan vinna hast brukar annars (iaf har) vara sa att man vinner tavlingen och sedan hjalper experter en att valja ut en lamplig hast. Dvs man vinner inte en specifik hast, utan chansen att FA en hast. Tycker jag verkar smartare an att bara lotta ut en hast som kanske inte alls passar vinnaren. Fast en transport later battre anda!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>