Veckan som gått

image

Inför lördagens tävling- den dyyyyyra hästen 🙂 !

 

Jaha, då var det dags att sammanfatta ännu en avverkad vecka och som vanligt kan jag knappt komma ihåg vad som har hänt 🙂 .

Nu tror jag inte att detta beror på någon begynnande Alzheimers utan snarare på att mina dagar är rätt så lika varandra; jag åker till stallet på morgonen, rider då eller på eftermiddagen, är på jobbet hela dagen, åker tillbaka till stallet och sedan blir det hemfärd med soffhäng tills det är dags att gå och lägga sig. Ungefär.

I torsdags var dock Soya och jag och träffade Åsa och Vilja efter mitt eftermiddags-stallbesök och tog då en lång skogspromenad och i fredags åkte jag till X för en bra och nyttig träning.

Resultatet av den sistnämnda är att jag kommer att skärpa mig avsevärt när det gäller att rida korrekta vägar som en gång var mitt signum men där jag har förfallit med åren och blivit på tok för slarvig.

Och just bra vägar är ju något som ”alla” kan eller borde kunna rida- det har i alla fall ingenting med varken hästens gångarter eller form att göra tex.

I lördags var jag och Vicke och tävlade och jag tycker nog att det går fortsatt framåt om än långsamt.

Men jag vill tro att en hel del kommer att bli bättre ”bara” av att Vicke blir starkare och denna styrka tar inte veckor att fullända- snarare månader.

Jag tänker aldrig någonsin på att Vicke ju är något större än ”genomsnittshästen” (han är runt 173 cm) men kanske bidrar även hans storlek till att det tar lite tid att kan ska orka gå på det sätt jag önskar?

Hur det än må vara med den saken är jag i alla fall otroligt nöjd med både honom och den hjälp jag får av X så nu är det upp till mig att förvalta ”det hela”.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. DRESSYRLIV

    Inte alls för att vara varken dum eller låta näsvis eller ohövlig eller besserwisser 🙂 Bara en stilla undran: om du publicerar bilder på din fina häst, varför fotograferar du då hellre taket och väggarna än hela hästen 😉

    Svara
    • Birgitta

      Att jag inte publicerar bilder på hela hästen kan bero på en mängd anledningar.

      Just denna bild, liksom 90 % av de jag tar på Vicke, var en ÖGONBLICKSBILD eftersom han för en gångs skull stod med öronen så fint riktade framåt. Han är annars hopplös med att posera och just öronen kan han ha åt alla möjliga och omöjliga håll utom framåt.

      Jag tycker inte att det sämsta med bilden är taket och väggarna utan att den är på tok för mörk men tar man snabba bilder med I-phonen så får man gilla läget.

      Annars kan jag också låta bli att ta bilder på hela hästen för att inte skitiga hovar ska synas, eller något litet skav av schabraket eller en kissfläck på den vita kotan eller….tja…allt som skulle göra bilden på HÄSTEN fulare.

      Hade jag tagit arrangerade foton hade jag sett till att varje hårstrå låg rätt och att Vicks var kliniskt ren men det gör jag som sagt aldrig.

      Är för övrigt full av beundran för tex Nina R (bloggen Ninas rader) som alltid verkar som kommen ur en tvättmaskin både för egen och hästens del.

      Där kan man snacka om ”perfekt” tagna bilder där varje hårstrå på både ryttare och häst ligger rätt men tyvärr ser inte min verklighet ut så.

      Min häst har ofta skitiga hovar, jag kan ha en fläck på jackan eller av svett tillplattat hår eller vad tusan som helst som inte ser så tilltalande ut på bild ha ha ha.

      Till mitt urusla foto-försvar vill jag säga att jag TROR att mina läsare hellre ser en suddig, kass bild än ingen bild alls (så funkar jag i alla fall) och det är nog mest de med egna fina kameror som verkligen stör sig.

      Och eftersom jag inte ens äger en kamera och definitivt inte skulle släpa med den till stallet ens om jag hade en så får ni nöja er med mina hemska alster (eller låta bli att titta ha ha).

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Jag kan ge dig ett iphonefototips i alla fall: När du siktar mot det du vill fota, kan du nudda skärmen på det som är viktigt i bilden (Vicke då 🙂 ) Då lägger den skärpan och mäter ljuset där och inte någon annanstans i bilden. Det är superenkelt och funkar även när man vill ta en snabb ögonblicksbild.
        Jag tycker för övrigt att det är roligt att se bra bilder, precis som jag gillar att läsa bra text – och jag tror inte det har så mycket med vilken kamera jag själv har att göra. Det betyder inte att jag ”kräver” någon proffsnivå på bilderna på en blogg, men extremt dåliga bilder kan reta mig lika mycket som dåligt skriven text.

        Svara
  2. Anna-Kajsa

    (För övrigt handlar ”bra bild” mycket oftare om den som tar bilden, och till viss del förutsättningarna, än vad personen har för utrustning att fota med. En avancerad kamera tar inte bra bilder av sig själv, och lär man sig funktionerna på mobilkameran och använder den vid rätt tillfällen kan man ta mycket bra bilder med den. Jag tycker mobilkameran är ett ypperligt verktyg att ta bilder med eftersom den nästan alltid är med )

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>