Tisdag- hej stövlar, hejdå broddar

Idag var Vicke och jag åter hos X för att träna och denna gången låg fokus på grundgångarterna eller närmare bestämt traven och galoppen.

Jag fick jobba med att få Vicke så självbärig som det gick, rida halvhalter och sedan kunna lätta, ibland genom att klappa honom med båda händerna utan att han skulle ”rasa ihop”.

Framför allt traven blev ovanligt fin och jag häpnade över vilken gigantisk hingstnacke Vicke såg ut att ha under ryttare när jag tittade i spegeln- flott!

Jag har förresten en teori om hur jag BORDE ha ridit och bör rida framöver om Vicke spänner sig och börjar glo på tävling och detta utifrån hur jag tränar numera.

Vicke tappar ju fart vid spändhet på tävling och skulle väl helst vilja skritta sig förbi det skrämmande och min lösning har varit att försöka rida så mycket framåt som jag har förmått.

Det är ju ”bara” det att ju fortare han rör sig desto mindre på bakbenen är han och desto springigare har det sett ut och jag undrar om jag inte hade tjänat på att låta honom gå i ett långsammare tempo och i stället sträva efter samling hellre än ”framåtgående”, dvs springande.

Jag har också konstaterat att det faktiskt är lättare att få honom förbi vad det nu än är som han inte gillar om jag rider långsamt så även på grund av detta finns det ingen anledning att ”jaga” honom framåt.

Idag har jag också hämtat mina stövlar som blev utmärkt lagade för en ynka hundralapp- jätteskönt att få detta fixat.

image

Och medan jag ordnade ovan för mina fötter fick Vicke sina fötter fixade av hovslagaren.

Vi sa adjöss till de inbankade broddarna som vi i ärlighetens namn hade nytta av i typ 1 dag (men inte mig emot).

Kan förresten tipsa er som har någon form av specialbeslag till er häst att alltid ha ett par av dessa skor hemma.

Jag har alltid haft ett par ”avlagda” skor liggande i reserv om jag tex skulle få en tappsko som jag inte kunnat hitta (fast det har nog aldrig hänt) men nu har jag även ett par helt nya skor liggande.

Tanken är att endast använda dessa skor om något skulle hända så att min ordinarie hovslagare inte kan sko Vicke eller om skorna helt plötsligt skulle råka vara slutsålda (Vickes skor importeras så det är liksom ingen dussinvara som finns överallt).

En relativt billig ”försäkring” för mig vars häst dels har ovanliga specialskor och dels inte kan ridas eller skrittas uppsuttet utan ens i ridhus.

image

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dagge

    Har du övergett Christina och valt X istället? Och om det är så .. varför valde du X istället för Christina? *nyfiken*

    Svara
    • Birgitta

      Att träna för två tränare blev ekonomiskt ohållbart och jag har helt egoistiskt valt utifrån vem jag hoppas kan optimera mina chanser att lyckas på tävlingsbanan.

      X har den oomtvistligt största erfarenheten av att både träna ekipage och själv tävla på medelsvår nivå och däröver och kan också sitta upp på Vicke vid behov och lära in/ korrigera rörelser som ingår när man tävlar där.

      Sedan BEHÖVER eget tävlande/ träning på en viss nivå inte per automatik innebära att man är bra på att undervisa men det tycker jag tveklöst att X är.

      Svara
  2. Titti

    Hej Birgitta jag söker en skomakare som är bra och prisvärd! Var har du fixat dina stövlar??/Titti

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>