Torsdag- fällning

Idag var jag väldigt tacksam över att väderleksprognosen som visade att det skulle regna precis hela dagen inte stämde- jag hade nämligen planerat att rida på utebanan.

Och jag kunde följa min plan utan en regndroppe och lyckades dessutom rida mig så pass varm att jag inte frös i snålblåsten.

Det blev ett lösgörande pass där jag mest red omkring och kände på form, takt och tempo utan att göra så mycket rörelser och jag valde också att hålla det lite kortare än vanligt.

I stallet konstaterade jag att det har blivit dags för fällning för Vickes del- vissa hästar har håren redan rasat av ett tag men han har ju varit helklippt så det lär inte bli så mycket bry med detta.

Hur ser det ut hos er: fäller era hästar?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sara P

    En stor hög med päls landar på golvet både före och efter ridning och så har det varit varje dag i flera veckor. Stackarn är snart helt naken 🙁

    Svara
  2. Malin

    Åh ja, min fäller ordentligt sedan ca en vecka tillbaks. Första hästen på många år som inte varit klippt under vintern så lite jobbigt med all fällpäls tycker jag… Dock har hon inte mer päls än en sommarpäls så jag borde inte klaga… (därav har ingen klippning behövts).

    Svara
    • Birgitta

      När jag såg en stallkamrat nästan drunkna i ”fäll-päls” var jag sååå glad över Vickes helklippning.

      Sedan jag köpte min första häst har jag halvklippt en häst en gång (Décima som 3 åring) och när jag våren därpå stod och spottade löshår sa jag till min dåvarande hästskötare ”påminn mig att aldrig göra detta mer”….

      Sedan dess ryker allt 🙂 !

      Svara
  3. Prick

    Mina fäller och har gjort det tt bra tag men jag tycker inte det är så farligt jobbigt. Har inte klippt eftersom de inte satt speciellt mycket päls. Tycker det är ett vårtecken så blir glad när fällningen kommer igång

    Svara
  4. Emelie

    Min har äntligen börjat fälla! Han är halvklippt och jag funderar på hur lång tid det kan tänkas ta innan ”kanten” försvinner…

    Sällskapsponnyn är inte klippt alls och har riktig nallebjörnspäls. Men det gör inget, jag gillar att skrapa päls 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Gillar???? Jag ryser vid blotta tanken.

      Tycker hästarna ser anskrämliga ut 🙂 och skulle avsky att ha en massa löshår på mina kläder och över allt annat.

      Vicke har ju bara en liten oklippt sadelplätt och bara håren från den räcker mer än väl….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>