Söndag- morgonflit

Denna söndag var det min tur att ha jour i vårt lilla stall och jag passade även på att rida medan hästarna åt sin frukost (Vicke fick sin i hagen efter passet).

image
Gjorde ett litet experiment med min I-phone och provade att ta ett kort fast det var ganska mörkt ute (klockan var 06.02).

Det blev ganska bra tycker jag!

image

Nu ska jag strax sätta igång och laga lite mat- det blir i vanlig ordning något lättgjort, idag tacogratäng.

Insåg när jag skulle leta fram receptet på nätet åter varför jag så sällan lagar mat; ska man följa just recept så är det trettioelva ingredienser som ska blandas i, kokas ihop, stå och dra och jag vet inte allt.

Passar inte alls mig som har en enkel smak och saknar tålamod med alla dessa attiraljer som man dessutom aldrig har hemma….

Nä, ”snabbt och lätt- färdigbrett”, det är mer min melodi!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. idegumman

    God morgon :). Jag blir för det mesta också frustrerad över de femtioelva ingredienserna i moderna recept. Visst kan det vara gott när någon lagat det, men själv orkar jag inte.
    Dessutom har jag lite av min pappas sätt att se på maten: man ska se vad som finns på tallriken, inte allt i en enda röra, det blandar nog sig själv dit det kommer :).
    Får jag klickat ut det på tallriken så det dessutom blir estetiskt trots det enkla så kan jag tom. dra på mun av simpel vardagsglädje: t.ex. gurkgrön hop, tomatröd hop, makaronihop, morotsgul hop och så nåt annat till. Men det tycks vara för enkelt och ”ingenting” för många ungdomar… Var och en med sitt. Ha en bra vecka!

    Svara
    • Birgitta

      Kanske är mina smaklökar inte tillräckligt förfinade men jag känner liksom inte av alla de trettioelva ingredienserna och kryddorna i finare måltider. Själv kör jag svartpeppar och allkrydda till det mesta- funkar fint 🙂 (och nu fick alla gourméer ett hjärtstillestånd ha ha ha).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>