Stolt fostermoster

I morse fick jag en ingivelse och beslöt mig för att prova Vickes tömkörningsgjord på Messy.

Jag har sedan länge haft för mig att den är ”king size” som många gjordar kan vara men när jag nu sitter och skriver detta undrar jag om det inte är en ”cobgjord” som jag vågade köpa på en outlet för tusen år sedan just för att jag vet att de kan vara så gigantiska i storlekarna.

Hur som helst noterade jag sist jag tömkörde Vicks att det faktiskt gick att spänna in gjorden en hel del mer så idag provade jag den på Messy.

Först blev jag förvånad att den faktiskt passade utmärkt trots att Messy är myyyyycket klenare än Vicks vilka mått vi än talar om och ÄNNU mer förvånad blev jag över att det bara var att lägga gjorden runt hästen, dra åt och gå ut och longera henne på utebanan?!?!

Jag kunde lika gärna ha släpat ut Vicks- Loppan var heeeelt oberörd och travade runt mig som den mest världsvana häst ni kan tänka er.

Själv kastade jag mig på telefonen och tog nedanstående bilder som jag skickade till ägarna så efter bara någon minut kom en av dom ut (de bor på gården) för att bevittna min påbörjade ”inridning” 🙂 .

Sägas ska att Messy är longerad kanske 5 gånger utspritt över 1 år (hon är ju 2 år gammal) och alla gånger har hon skött sig som ett urverk även om detta var första gången hon hade gjord på sig.

Jag har ju haft den lilla Loppan som mitt ”projekt” sedan förra våren då Vicke var skadad och jag behövde sysselsätta mig med något vettigt och vettig är just vad Messy är- utan tvekan!

Jag har alltid varit omåttligt stolt över henne och skrutit hämningslöst för alla som velat höra (eller inte) om hur enormt clever hon är 🙂 .

Lite skämt och lite allvar men det är väldigt roligt att följa en häst från dag 1 (hon är född på gården) , jag har ju tidigare bara haft inridna 3-åringar som jag har jobbat med.

Jag hoppas så att vi kan rida in Loppis till hösten/ vintern men det återstår att se…

image

Det lilla livet travade och galopperade så fint runt sin fostermoster….

image

….trots att det var första gången jag longerade på utebanan. Stolt och glad!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>