Jag provar något nytt

image

Efter tisdagens sulömhets-diagnos gjorde jag som många gånger förut- satte mig framför datorn och började googla.

Läste då om ovanstående medel som verkligen utlovar ”guld och gröna skogar” eller rättare sagt minskad sulömhet, hårdare hovar och förbättrad  hornkvalité.

Jag är ju inte den som faller pladask för vilken marknadsföringssmörja (observera ordvitsen) som helst men om bara hälften av påstådd effekt uppnås så vore det ju fantastiskt bra för mitt klenklövade djur tänker jag.

Man ska smörja på medlet varje dag första veckan och jag är än så länge bara på dag 3 men jag lovar att ge er en utvärdering när tiden är mogen och tillverkaren lovar snabba resultat så vi får väl se.

Kostnaden för en burk ligger på runt 470 kronor och ska räcka i flera månader så priset är ju överkomligt och det finns många butiker att beställa från.

Som sagt; fortsättning följer….

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Det har funnits mycket länge – jag minns att jag skickade en flaska till min kompis i Australien ca 1991, och det var välkänt redan då.

    Svara
  2. Nina B

    Har en stallkompis som provat ”allt” för sin hästs dåliga hovar och Keratex är det enda som gett synbart resultat faktiskt.
    Alla möjliga pulver och vätskor att ge i maten och minutiöst uträknad foderstat gav noll och inget.
    Såpass att det gav verkan mellan två skoningar och hovslagaren var mycket förvånad!
    Har förstått att det är viktigt att hovarna är rena och torra när man smörjer på det.
    Hoppas det funkar för Vicke också!

    Svara
    • Birgitta

      Jo, det är lite mickligt med att smörja på medlet just eftersom hovarna måste vara väl rengjorda.

      Det ska dom ju förvisso vara vad man än smetar på (hovsmörja tex) men för mig som inte har någon vana att hålla på och greja med hovarna är det ju lite extra fix.

      Svara
  3. Annelie

    Keratex funkar. I alla fall på min häst. Började använda det för mer än 15 år sedan efter tips från min hovslagare.

    Svara
    • Birgitta

      Det jag tycker är konstigt är att det finns väldigt lite skrivet på olika svenska forum om Keratex trots att det verkar vara förhållandevis vanligt med klen-hovade hästar.

      Googlar man på Enzion eller Biotin tex finns det mycket mer info och där går åsikterna verkligen isär gällande eventuell effekt eller ej.

      Vad gäller fodertillskott för hovar är dessa oftast ganska dyra och effekt sägs kunna påvisas först efter flera månader medan Keratex påstås ge effekt efter typ en vecka och är förhållandevis billigt (någon skrev att burken varade i ungefär ett halvår och medlet kostar under femhundralappen).

      Svara
  4. Nina B

    Eh, det skulle vara en parentes runt ”Alla möjliga pulver…” men ni kanske fattar hur jag menar ändå…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>