Torsdag- baby-steps

På dagens ridschema stod att verkligen försöka få till skolorna utifrån den senaste träningen för X.

På tävling brukar kritiken vara att de är för raka så när jag skulle göra öppnorna i morse var jag verkligen noga med att försöka få in bogarna tillräckligt och inte bara rida ”halsböjning”.

Vicke blev lite sur när jag både krävde detta OCH vägrade att ge honom längre och slappare tyglar som han blivit van vid men jag stod på mig och höll kvar dom i korrekt längd och till slut så fick vi till rörelsen mycket bättre än på länge.

Som jag sa till X sist så kommer detta med skolorna att behöva jobbas med mycket under ”bevakning” för risken är att det känns på ett sätt (bra?) men ser ut på ett helt annat (dåligt!).

Vänsterslutan kändes riktigt bra och högerslutan, den supersvåra, lite bättre men där tror jag att jag får nöja mig med små, små framsteg och bara några få steg i taget annars är risken att rörelsen börjar bra men ”urartar” ganska snabbt om jag framhärdar. Så hellre 2-3 bra steg och sedan avslut innan det blir pannkaka av allt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>